Volejbal v Starej Ľubovni potvrdzuje stabilitu na scéne

Kouč volejbalistov Starej Ľubovne Ján Senko.
Kouč volejbalistov Starej Ľubovne Ján Senko. (Autor: archív)
Marián Dic|12. okt 2017 o 00:00

Ján Senko: Koučing a práca vo VKM sú pre mňa neustálou záľubou.

STARÁ ĽUBOVŇA. Volejbal v Starej Ľubovni, ktorý sa stal pre toto mesto už dlhodobo tradičným športom, si za posledné roky dokázal na slovenskej volejbalovej scéne vytvoriť veľmi pevné miesto.

Viditeľne to potvrdzuje aj pôsobenie seniorského mužstva v najvyššej ligovej súťaži, ktorá je ale nielen pre samotný kolektív, ale i pre tunajší VKM, veľmi tvrdý oriešok. Volejbalisti sa o tom totiž presviedčajú už niekoľko súťažných ročníkov, keďže úspešne sa presadiť v konkurencii ostatných tímov v extralige je pre nich nesmierne náročná skúška.

Túto skutočnosť potvrdzujú aj viaceré nepriaznivé extrémy, ktoré do celkového diania v tomto klube počas súťaže pravidelne zvyknú zasiahnuť, čím prinesú počas priebehu súťaže nemálo náročných prekážok.

Nielen o týchto nepriaznivých starostiach, ale i momentálnom dianí v tomto VKM a tíme seniorov, sme sa v pozhovárali so skúseným kormidelníkom družstva mužov Jánom Senkom.

VKM Stará Ľubovňa platí už niekoľko rokov za jeden z najstabilnejších športových klubov v tomto okrese, ktorý si na slovenskej športovej volejbalovej scéne dokáže neustále vytvárať významnejšie meno. Ako osobne vnímate túto skutočnosť, ktorá v podstatnej miere má zaiste veľký vplyv aj na vašu vytrvalú trénerskú činnosť pri seniorskom tíme?

„Dlhodobú stabilitu medzi kolektívmi v slovenskej extralige vnímam určite veľmi pozitívne. V priebehu niekoľkoročnej systematickej práce sme dokázali v našom klube vytvoriť všetky mládežnícke vekové kategórie, čo je záruka pravidelného športového rastu mladých a nádejných volejbalistov. Táto skutočnosť je i záruka toho, že v tíme seniorov môžeme mať k dispozícii našich odchovancov, ktorí majú výhodnú príležitosť postupovať vo svojej kariére v najvyššej slovenskej súťaži. Pre týchto mladých hráčov je to zároveň aj výborná motivácia, pretože presadiť sa výkonnostným a herným spôsobom medzi elitnými mužstvami ich dokáže posúvať, čoraz viac dopredu. Veľkým bonusom, ktorý výrazne zviditeľňuje náš klub a mesto Stará Ľubovňa, dokáže byť aj skutočnosť, že jednotlivé mládežnícke tímy sa pravidelne zúčastňujú majstrovstiev Slovenska, kde sa v nie jednom prípade dokážu výborne presadiť.“

Stabilná účasť vášho mužstva v extraligovej súťaži, každý rok aj vám prináša množstvo vynaloženej energie, úsilia, ako i veľmi zodpovedného prístupu všetkých, ktorí sa na správnom fungovaní a existencii klubu podieľajú. Ste presvedčený, že v tomto trende sa vám bude vďaka vzájomnej spolupráci dariť i naďalej pokračovať a čo najideálnejšie napĺňať ciele stanovené pred štartom tejto sezóny?

„Pevne verím, že krivka nášho úspešného napredovania v klube a pri účinkovaní v extralige stúpne o niečo vyššie, než to bolo v predchádzajúcich súťažných ročníkoch. Či sa nám to podarí naplniť k maximálnej spokojnosti, je však zatiaľ ešte predčasné hovoriť, pretože pre spoľahlivý chod volejbalového klubu sú v prvom rade potrební aj ľudia, ktorým na rozvoji tohto kolektívneho športu vo veľkej miere záleží a chcú mu vynaloženým úsilím čo najviac pomôcť. V Starej Ľubovni je, našťastie, tomu obľúbenému športu niekoľko priaznivcov i funkcionárov už dlhodobo naklonených, no pretrvávajúci problém, ktorý nám prináša každoročne nemálo starostí, je veľký nedostatok finančných prostriedkov, pretože práve od ich množstva záleží, ako sa dokáže náš klub v nastávajúcom období ďalej rozvíjať.“

Takmer v každom súťažnom ročníku za posledné roky sa vždy presvedčíte, že dosahovať potrebné úspechy a víťazstvá v nesmierne náročných majstrovských meraniach síl je pre váš omladený kolektív veľmi tvrdý oriešok. Veríte, že v tejto sezóne sa po dlhšej dobe predsa len už karta vo váš prospech obráti a medzi ostatnými elitnejšími kolektívmi sa dokážete herne a výsledkovo presadiť oveľa lepšie, než to bolo v minulom ročníku?

„Priaznivo sa presadiť v silnej konkurencii kolektívov v tejto sezóne bude pre nás dozaista veľmi náročné. Oproti minulému ročníku sme pritom kvôli minimálnemu množstvo spomínaných financií káder nedokázali posilniť, čo znamená, že herne sa presadiť a dosahovať priaznivé výsledky bude určite veľmi tvrdý oriešok. Do extraligy sme i napriek tomuto negatívu vôbec nevykročili s roztrasenými kolenami a všetci sme presvedčení, že našich súperov dokážeme v každom meraní síl čo najviac potrápiť a tešiť sa aj z potrebných víťazstiev. Ak sa nám to podarí, nepochybujem o tom, že herná pohoda v tíme dozaista vzrastie a moji zverenci budú predvádzať kvalitný volejbal.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Volejbal v Starej Ľubovni potvrdzuje stabilitu na scéne