Pohár vyhrali aj s osobnosťou, ktorá už nehrá. Tréner: Chcel mať vstup zdarma

Volejbalisti Prešova sa stali víťazmi Superfinále Slovenského pohára.
Volejbalisti Prešova sa stali víťazmi Superfinále Slovenského pohára. (Autor: TASR)
Daniel Dedina|13. feb 2023 o 19:00

Aj prešovský kouč sa postaral o unikátny zápis.

Vo finále prehrávali 0:2 na sety. Vo štvrtom bol z ich pohľadu nepriaznivý stav 15:20, 18:22 a súper mal aj dva mečbaly.

Volejbalisti Prešova sa stali cez víkend víťazmi Slovenského pohára, v rozhodujúcom zápase zdolali v nedeľu po veľkom obrate obhajcu trofeje z Komárna.

Na finálovom turnaji, ktorý sa konal v Poprade, sa tešili zo svojho piateho triumfu v tejto súťaži. Dokázali to už štvrtýkrát v priebehu posledných ôsmich rokov.

„Keď som hráčom načrtol, že existuje šanca vziať Martina Sopka st. do tímu, boli s tým absolútne stotožnení," tvrdí tréner VK Mirad UNIPO Prešov ERIK DIGAŇA.

Ako vyzerali bezprostredné oslavy pohárového triumfu?

Boli trocha poslabšie, chlapci mali toho dosť v nohách. Ja som si dal s nimi jedno pivo, potom som odišiel a nechal ich v pokoji bez trénera. Pevne verím, že si nikto neublížil a všetci to prežili…

Včera a dnes (pondelok, pozn. red.) sú víťazi pohára a potom normálni hráči, ktorí chcú uspieť aj v lige. V utorok už budeme naplno trénovať. Keď budeme všetci, mám v pláne, aby sme si ešte jedno pivečko dali, lebo niektorí mali povinnosti.

Michal Ščerba (Prešov) a Zuzana Písečná (VKP Bratislava) s putovným pohárom Štefana Pipu. Vľavo je Michal Pipa.
Michal Ščerba (Prešov) a Zuzana Písečná (VKP Bratislava) s putovným pohárom Štefana Pipu. Vľavo je Michal Pipa. (Autor: TASR)

Finálový zápas proti Komárnu sa pre Prešov nevyvíjal dobre. Ako ho s odstupom času hodnotíte?

Trochu už zo mňa opadli emócie, pretože ma ľudsky mrzelo najmä to, že sa Komárnu zranil nahrávač Maroš Kasperkevič, ktorý je môj kamarát. Na druhej strane, niečo podobné sa stalo minulý rok aj nám, keď nám vypadol Lamanec a v prvom zápase sa zranil aj Mikovčík. To tiež mohlo ovplyvniť celkový výsledok, takže treba to tak zobrať. Je to proste šport.

S odstupom času musím povedať, že som rád, pretože chlapci si to naozaj vydreli. Vo štvrtom sete ukázali charakter, Michal Ščerba to ako správny kapitán zobral do svojich rúk na servise. Zabrali aj striedajúci hráči, pomohli všetci, ktorí boli v hale, a zaslúžene získali pohár.

V priebehu dvoch dní ste zvládli dva päťsetové duely. V sobotu ste v semifinále zdolali VKP Bratislava takisto 3:2 na sety. Zdá sa, že mužstvo je kondične výborné pripravené.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Pohár vyhrali aj s osobnosťou, ktorá už nehrá. Tréner: Chcel mať vstup zdarma