Hokej, beh aj extrémny slalom. Cítim sa na devätnásť, vraví Beňuš

Matej Beňuš.
Matej Beňuš. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|25. jan 2023 o 18:20

Aký je olympijský kanál pre vodný slalom v Paríži?

BRATISLAVA. Vodný slalom je výkladná skriňa slovenského športu. Na olympijských hrách nemá Slovensko úspešnejší šport. V minulosti boli Slováci veľmocou na divokej vode, z vrcholných pozícií stratili. Na budúcoročnej olympiáde by sa isto radi vrátili na medailové stupne. 

Platí však, že najnáročnejšie je už len dostať sa na olympijské hry. Špeciálne v prípade kanoistov, kde má Slovensko dlhodobo viac osobností. Aj teraz čaká mužov tvrdý boj o to, kto z nich bude v Paríži bojovať. 

Je to tlak aj veľký boj, ktorý trvá niekoľko mesiacov. Posledné dve olympijské kvalifikácie zvládol najlepšie Matej Beňuš. Štartoval na olympiáde v Riu 2016 aj v Toku 2020. Favoritom je do tretice. 

Lenže na olympiádu chcú ísť aj veterán Michal Martikán, Alexander Slafkovský a mladík Marko Mirgorodský. 

Olympijský kanál ho sklamal

Pre každého by to bola výnimočná šanca. Michal Martikán je legenda vodného slalomu. Šiel by na šieste hry. Z OH sa ešte nevrátil bez medaily. Nie je však najmladší, hoci stále má veľkú motiváciu.

Alexander Slafkovský je medailistom z MS, ME aj víťazom Svetového pohára, ale na olympiáde ešte nikdy v kariére neštartoval. Je to jeho veľký sen. 

Marko Mirgorodský zase patrí k nastupujúcej generácii. Má tri tituly majstra sveta, dva získal ako junior, jeden v kategórii do 23 rokov. 

„Kto je z nich pre mňa najväčším konkurentom?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Hokej, beh aj extrémny slalom. Cítim sa na devätnásť, vraví Beňuš