Vo Winterbergu šiesty titul pre Nemecko v rade, Slováci 6.

SITA|20. jan 2006 o 12:48

WINTERBERG 20. januára (SITA) - Víťazom súťaže družstiev na 40. majstrovstvách Európy sánkarov sa v domácom prostredí vo Winterbergu stalo Nemecko. Silke Kraushaarová, dvojica Patric Leitner/Alexander ...

WINTERBERG 20. januára (SITA) - Víťazom súťaže družstiev na 40. majstrovstvách Európy sánkarov sa v domácom prostredí vo Winterbergu stalo Nemecko. Silke Kraushaarová, dvojica Patric Leitner/Alexander Resch a David Möller dosiahli v súčte troch jázd čas 2:24,552 min. Nemci tak nielen obhájili titul zo šampionátu spred dvoch rokov v Oberhofe, ale zároveň vybojovali v tejto disciplíne pre svoju krajinu už šieste prvenstvo na ME za sebou. Svoje umiestnenie z roku 2004 zopakovalo aj Taliansko (Anastasia Oberstolzová-Antonovová, Christian Oberstolz/Patrick Gruber, Armin Zöggeler), ktoré obsadilo celkovým výkonom 2:25,236 druhé miesto. Bronzové medaily si časom 2:25,565 zabezpečili sánkari Lotyšska (Anna Orlovová, Andris Šics/Juris Šics, Martinš Rubenis). Slovenskí reprezentanti v zložení Veronika Sabolová, Ľubomír Mick/Walter Marx ml., Jaroslav Slávik neobhájili 4. priečku z Oberhofu, keď im v konkurencii desiatich tímov patrila napokon 6. pozícia (2:26,395). Slávik a Mick s Marxom ml. dosiahli vo svojich jazdách piate najrýchlejšie časy, Sabolová bola spomedzi žien siedma. "Všetci sa snažili podať vo svojich disciplínach čo najlepšie výkony. Štartovali sme ako prví v poradí, takže na Mickovi s Marxom bolo vidieť aj nervozitu. Zvládli to však výborne. Potom sa k nim peknou jazdou pridala aj Sabolová. Slávik sa síce nevyhol nejakým chybičkám, ale v konečnom poradí by nám to asi aj tak nepomohlo. V porovnaní s predchádzajúcim šampionátom sme síce zaznamenali vo výsledkovej listine pokles o dve miesta, ale vtedy sme boli v celkom inej situácii. Po všetkých problémoch, ktoré nás v aktuálnej sezóne postihli, som s výkonmi našich pretekárov spokojný," zhodnotil pre agentúru SITA šéftréner reprezentácie SR Walter Marx st. V sobotu sa na ME vo Winterbergu predstavia v ľadovom koryte dvojice a ženy, v nedeľu na záver muži.

Novinkou na európskom šampionáte je premiérový štart pretekárov aj z iných kontinentov, avšak o tituly a medaily budú bojovať samozrejme len Európania. Prvýkrát sa bude testovať aj nový súťažný systém. Podobne ako v boboch postúpi do druhej jazdy len najlepšia dvadsiatka, pričom poradie na štarte 2. kola sa určí podľa výsledkov v 1. kole - začne dvadsiaty v poradí.


Výsledky - piatok - ME vo Winterbergu:

družstvá: 1. Nemecko (Leitner/Resch, Kraushaarová, Möller) 2:24,552 min, 2. Taliansko (Oberstolz/Gruber, Oberstolzová-Antonovová, Zöggeler) 2:25,236, 3. Lotyšsko (A. Šics/J. Šics, Orlovová, Rubenis) 2:25,565,...6. Slovensko (Mick/Marx ml., Sabolová, Slávik) 2:26,395.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Vo Winterbergu šiesty titul pre Nemecko v rade, Slováci 6.