Vo Vysokých Tatrách bude zápas jari

Ladislav Lipnický. Tréner Vysokých Tatier je pred šlágrom kola optimistom.
Ladislav Lipnický. Tréner Vysokých Tatier je pred šlágrom kola optimistom. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|4. máj 2012 o 00:00

Zápasom jari možno nazvať stretnutie IV. ligy Sever, ktoré sa v nedeľu odohrá v Novom Smokovci. Domáci tím, ktorý je na čele tabuľky, privíta druhé Ľubotice.

Zápasom jari možno nazvať majstrovské stretnutie IV. ligy Sever, ktoré sa v nedeľu odohrá na ihrisku v Novom Smokovci. Domáci tím, ktorý je na čele tabuľky, privíta druhé Ľubotice.

VYSOKÉ TATRY. Oba celky delí päť bodov a tak je jasné, že pôjde skutočne o veľa. V jesennom vzájomnom zápase sa diváci gólu nedočkali, uvidíme, čo prinesie nedeľňajšia odveta pod Vysokými Tatrami.

Hostitelia vyšli v ostatnom kole bodovo naprázdno, keď prehrali v Jasenove 1:2. Ich súper sa posunul v tabuľke na tretie miesto, pričom na Ľubotice stráca už iba jediný bod.

„Bol to obojstranne dosť kvalitný zápas. Po peknej akcii Haničáka s Lipnickým sme po polhodine hry išli do vedenia. Potom domáci začali vyvíjať tlak a v 40. minúte po hrubej chybe nášho brankára vyrovnali. V druhom polčase sme sa snažili udržať výsledok, resp. ísť znovu do vedenia, no šance sme nepremenili. Domáci v 80. minúte strelou z 25 metrov strhli víťazstvo na svoju stranu,“ hodnotil stretnutie v Jasenove tréner Vysokých Tatier Ladislav Lipnický.

Napriek tesnej prehre sa podľa neho jeho mužstvo prezentovalo lepším výkonom ako naposledy doma proti Plavnici.

„Myslím si, že sme podali lepší výkon ako doma, neboli sme až pod takým veľkým tlakom. Hrali sme uvoľnene, no domáci šťastne zvíťazili. Súper mal výškovú prevahu, dlhými nakopávanými loptami sa snažil nás prečísliť a tak sme dostali aj prvý gól. Kombinačne sme boli lepší my, oni boli viac silovejší. Remíza by bola určite spravodlivejšia,“ naznačil kouč Tatrancov.

Doma sú stále stopercentní

V nedeľňajšom zápase jari chcú Tatranci potvrdiť svoju doposiaľ stopercentnú domácu bilanciu, keď v jedenástich dueloch nestratili ešte ani bod.

„Máme na čele päťbodový náskok, ktorý si chceme udržať. V tomto domácom zápase chceme potvrdiť stratené body zvonku. Pre mňa je najdôležitejšia tabuľka pravdy. Tá hovorí jasne, keď nezakopneme doma, nemali by sme mať nejaký väčší problém. Zameriavame sa hlavne na to, aby sme domáce zápasy povyhrávali. Samozrejme, nejaký ten bod chceme získať ešte aj vonku. V tabuľke pravdy je to zatiaľ všetko v náš prospech,“ poznamenal L. Lipnický.

A ako by mali jeho hráči udržať na uzde kvalitný tím z Ľubotíc? „Súper vychádza zo zabezpečenej obrany a má dvoch vysunutých útočníkov. Na to si budeme musieť dávať pozor. Dvaja rýchli útočníci, ktorí sa vedia dostať do brejku, sú ich najsilnejšou stránkou,“ uzavrel L. Lipnický.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Vo Vysokých Tatrách bude zápas jari