Vlašania hľadajú cez zimu nového brankára

Nástupcu Ferenčuhu nemajú. Vlašania majú starosti s brankárskou náhradou, ale aj veľkou snehovou nádielkou.
Nástupcu Ferenčuhu nemajú. Vlašania majú starosti s brankárskou náhradou, ale aj veľkou snehovou nádielkou. (Autor: jope)
Sportnet|22. feb 2013 o 00:00

Najhoršie umiestnenie z piatoligistov po jeseni majú Vlašania. Do jarnej časti im pribudol ďalší problém – nemajú brankára.



SP. VLACHY. Vlašania sú v piatoligovej tabuľke štvrtí od konca. Od poslednej priečky, na ktorej je Turňa, ich delí len šesť bodov. V jarnej časti chcú zabojovať o piatoligové zotrvanie.

Dlhoročnou brankárskou oporou MŠK Tatran Spišské Vlachy je Marián Ferenčuha. Brankár – elegán už niekoľko rokov drží vlašské „áčko“, no v roku 2013 plánuje oddych od futbalu.

„Marián nám už dlhodobejšie avizoval, že odchádza. Snažíme sa ho ešte zlomiť, veď je to veľká brankárska osobnosť v Spišských Vlachoch. Napríklad v príprave sme hrali s V. Folkmarom. Viedli sme 3:0 a potom prehrali 3:4, lebo sme nemali brankára. V bráne stál len chlapec z dorastu. Snažíme sa hľadať náhradu za Mariána, ale nedarí sa nám. Stále verím, že Mariána prehovoríme,“ uviedol predseda MŠK Tatran Spišské Vlachy Vladimír Baloga.

Hosťovačky vo vybavovaní

Počas jesene sa v Spišských Vlachoch sformoval dobrý káder mladíkov. Na veľké hviezdy peniaze nemajú a tak hrali hlavne s mladými hráčmi, ktorí nesklamali.

„V medziobdobí december začiatok januára sme trénovali v telocvični. Teraz cez víkend odchádzame na minisústredenie do Nálepkova a potom nás čaká zápas na umelej tráve v Sabinove. Už sme odohrali zopár prípravných stretnutí, vyhrali sme nad Hranovnicou, prehrali s Kežmarkom a Lomnicou. Káder by mal byť pokope, tak ako bol v jeseni. Jediným problémom sú hráči na hosťovaní, kde je všetko vo vybavovaní. Erika Gondu zo Sp. Novej Vsi nám vyfúkli Rudňany. Všetko sa odvíja od peňazí a tých veľa nemáme,“ skonštatoval V. Baloga.

Ihrisko pod snehom

Necelý mesiac má odštartovať jarná časť súťažného ročníka 2012/2013, no šéf vlašského futbalu sa nad tak skorým začiatkom len pousmial.

„Neverím tomu, že jarná časť sezóny začne 17. marca. U nás sme mali rekordnú snehovú nádielku. Dnes je na hracej ploche možno 30 centimetrov snehu a nič sa neodhrnulo. Asi sa to bude dohrávať 1. resp. 8. mája. Toľko snehu sme v Spišských Vlachoch už dlho nemali,“ opísal stav hracej plochy V. Baloga.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Vlašania hľadajú cez zimu nového brankára