Vlašania bez peňazí, ale hrať budú

Sportnet|22. mar 2012 o 00:00

V neradostnej situácii sa ocitol počas zimnej prestávky štvrtoligista zo Spišských Vlách. Mesto nemá schválený rozpočet a na futbal tak asi nedostanú ani cent.



SP. VLACHY. Hlavným sponzorom futbalu v MŠK Tatran je mesto. To však poriadne priškrtilo finančný tok na šport a hlavne futbal.

Na prelome rokov tak Vlašania stáli pred otázkou, či vôbec futbal prežije.

„Všetko je pripravené na prvý jarný majstrák,“ začal radostnou správou predseda MŠK Tatran Spišské Vlachy Vladimír Baloga.

„Aj keď boli rôzne chýry ako to bude vyzerať s vlašským futbalom, celá zimná príprava išla podľa plánu a sme pripravení na nedeľňajší duel so Smižanmi. Samozrejme, v jarnej časti nás čaká boj o záchranu, no nevzdávame to. V jarnej časti máme lepšie vyžrebovanie a súperov v boji o udržanie sa v štvrtej lige hostíme doma.“

Napriek zlej situácii mali Vlašania celkom dobrú zimnú prípravu. Často ich bolo vídať na umelej tráve v Spišskej Novej Vsi a vo svojom kádri skúšali viacerých nových hráčov.

„Aj keď od mesta nedostaneme žiadne financie, nedopustíme, aby futbal v našom meste zanikol. Máme rozhodené siete po okolí a sponzoroch, lebo aj to málo nám z mesta zablokovali. Rozpočet stále nie je, sme v provizóriu a tak niet ani na futbal. Aj keď dáme zo svojho, tak futbal v Spišských Vlachoch nezanikne,“ vyhlásil Vladimír Baloga.

Bez Vandraška

Po sedemnástich jesenných zápasoch sú Vlašania v tabuľke predposlední, len s dvojbodovým náskokom pred tabuľkovým susedom z neďalekých Krompách. V závere jesene sa po odídenom Vladimírovi Michalkovi vrátil k manšaftu Peter Vandraško. Bude trénovať aj v jarnej časti?

„Mužstvo povedie doterajší asistent Pavol Bečker a pomáha mu Slavo Sokolský. Tréner Peter Vandraško má iné futbalové povinností a tak nemôže pri našom mužstve pôsobiť. Posilou je Jozef Suchý z neďalekých Bystrian, potom Soták a ostal Ruman. Stavať budeme na našich odchovancoch. Trošku je problém s tréningovou dochádzkou, pretože máme v kádri veľa študentov. Verím, že prvý zápas proti Smižanom zvládneme a rozhodovať sa bude len a len na ihrisku, nie niekde v zákulisí,“ odpovedal V. Baloga.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Vlašania bez peňazí, ale hrať budú