VKP do novej sezóny s Palinekom, ciele sa nemenia

TASR|2. okt 2001 o 14:30

Bratislava 2. októbra (TASR) - Napriek tomu, že Volejbalovému klubu polície Bratislava sa pred začiatkom nového extraligového ročníka podarilo uloviť do svojho stredu bývalého 7-násobného majstra Česko-Slovenska Michala Palineka z Odolenej Vody, ciele klubu zostávajú stále rovnaké. Postupnými krokmi zvyšovať úroveň volejbalu v klube na tú, aká v ňom panovala ešte pred troma rokmi, keď VKP, pokračovateľ slávnej tradície ČH, lákal do svojej haly v PKO tisíce divákov nielen na extraligu, ale hlavne na Ligu majstrov.

Palinek prichádza do klubu na poste libera a vo VKP si od neho sľubujú, že bude akýmsi usmerňovateľom mladých hráčov. Tohto, už 34-ročného hráča, zdobí okrem iného aj titul majstra Európy v plážovom volejbale z roku 1996, dvakrát sa v ňom predstavil aj na OH v Atlante (1996) a Sydney (2000). Druhým novým hráčom vo VKP v tejto sezóne je 202 cm vysoký blokár Jakub Joščák, ktorý prišiel zo Zvolena. "Hovoriť o našich cieľoch v extralige je veľmi ťažké," povedal prezident klubu Eduard Hronský a pokračoval: "Najmä preto, že máme stále mladý káder a tréner Ivan Husár zobral na seba ťažkú úlohu. Jeho činnosť si ale nesmierne vážime, je to ambiciózny tréner. Určite práca, ktorú do tohto mužstva vložil, by si už zaslúžila ocenenie v podobe vyšších umiestení. To, či skončíme na nejakom kokrétnom mieste a budeme konkurovať tomu, alebo onomu mužstvu, si netrúfnem povedať, ale budeme radi ak si udržíme stúpajúci trend z posledných dvoch ročníkov, keď sme boli ôsmi a siedmi."

Prípravu družstva, ktorá sa začala v poslednom júlovom týždni, narušila Svetová letná univerziáda v Číne, pretože vo volejbalovom univerzitnom tíme mal VKP až 6 hráčov, pričom v príprave bol aj siedmy. Až po ich návrate z Číny sa mužstvo skompletizovalo, absolvovalo vydarené sústredenie v Bojniciach. V rámci hernej prípravy štartovali na turnajoch vo Vyšných Hágoch, na dvoch na Morave a posledným bol tradičný turnaj v slovinskom Maribore, ktorý sa im po roku 1993 podarilo teraz druhý raz vyhrať, keď po 3:1 zdolali Varaždin aj Maribor. Okrem extraligy, ktorú VKP začne tento piatok a sobotu doma so Zvolenom (19.00) a Dubovou (18.00), čaká policajtov aj Interliga. V nej budú zastupovať slovenský volejbal spolu s majstrovskou Petrochemou Dubovou. VKP bude hrať v skupine s maďarským Kaposvárom a rakúskym Hotvolleys Viedeň.

go mi

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»VKP do novej sezóny s Palinekom, ciele sa nemenia