Víkendový súhrn: Tatar a Jurčo by mali mať účasť v Soči istú

Tomáš Jurčo bojuje o puk s hráčom Toronta Smithsonom.
Tomáš Jurčo bojuje o puk s hráčom Toronta Smithsonom. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|23. dec 2013 o 08:39

Za dve minúty to najdôležitejšie zo športového víkendu. S dovetkami.

Víkend komentuje Bohumil Stejskal,
šéfredaktor Takurcitee.sk

Slovenský hokejový výber obsadil na Arosa Challenge po dvoch zápasoch tretie miesto. Piatková prehra s Bieloruskom (vedeným Glenom Hanlonom blahej pamäti) 1:2 a sobotná výhra 4:2 proti Nórom boli posledné zápasy reprezentačného výberu pred olympiádou v Soči. Tréner Vujtek je spokojný, hráči, ktorí hrali, korčuľovali statočne.

Do Ruska na ZOH pocestujú z výberu zrejme len štyria, najskôr brankár Laco a traja obrancovia (Graňák, Baranka a zrejme aj Starosta). Útočníci bojovali najmä o príležitosť zúčastniť sa sústredení pred majstrovstvami sveta, zaujal najmä Radoslav Tybor.

Tréner celkovo svojich borcov chválil. Lepší pocit v porovnaní s akciou v Nemecku je paradoxný najmä vzhľadom ku kauze s neuvoľňovaním, respektíve ospravedlňovaním hráčov, ktorá turnaj vo Švajčiarsku predchádzala.

Športovec roka 2013 je Peter Sagan a prekvapený je zo športových fanúšikov naozaj málokto. Žilinský cyklista dokázal aj pri druhej účasti na Tour de France doviezť do cieľa na chrbáte zelený dres, celú jeho sezónu sledovali Slováci so zatajeným dychom a prajne zovretými päsťami.

Za ním skončili hokejisti Chicaga, Marian Hossa a Michal Handzuš, športoví novinári ocenili prestíž trofeje, ktorú získali.

Kolektívom vládli ženy, basketbalistky Good angels Košice predstihli tenisové reprezentantky vo Fed cupe. Final four v Eurolige zavážila viac, ako semifinále tímovej súťaže krajín. Piatkový večerný televízny event mal svoje plusy aj mínusy, spísal som ich na TakUrčitee.sk.

Cenu prebral Saganov otec (FOTO - SITA)

Bayern vyhral majstrovstvá sveta klubov vo futbale, vo finále porazil Raja Casablanca v Marrákeši 2:0. Súťaž, v ktorej hrajú víťazi kontinentálnych líg majstrov, v Európe vzbudí pozornosť len na minútku, počas ktorej sa o nej zreferuje v televíznych správach.

Výhra „nášho“ zástupcu sa takpovediac očakáva. Ak prehrá, na prekvapivého víťaza sa aj tak skoro zabudne, keďže takmer nik tu nepozná jeho históriu, súčasnosť ani hráčov, možno okrem pár mien.

Liverpool a Luis Suaréz prežívajú šťastné obdobie vo svojom vzťahu. Uruguajský útočník po podpise novej zmluvy hryzie akurát tak svedomie súperových brankárov, v decembri dal už desať gólov a pridal štyri prihrávky. Tie sa vo futbale nepočítajú, ale aj tak.

The Reds sú minimálne do skončenia večernej futbalovej bitky o Londýn (Arsenal - Chelsea) v tabuľke EPL prví, najväčšiu zásluhu na tom má forma rýchleho forwarda.

Okrem Liverpoolu vyhrali cez víkend všetky ostatné kluby z hornej osmičky, okrem spomínaných dvoch londýnskych.

Obidva tímy z Manchestru, Everton, Newcastle aj Tottenham potešili tipujúcich, ktorí si podali na výhry favoritov. Navyše, okrem Evertonu dali všetci aspoň tri góly. Anglická liga sa ako obyčajne delí na tých, čo (na to) majú a ten zvyšok.

Zo severnej Ameriky prišli cez víkend dobré, aj zlé správy ohľadom našich hokejistov v NHL. Radosť robí Tomáš Jurčo, dal svoj druhý gól v sezóne i kariére, na jeden prihral v zápase proti Torontu Tomášovi Tatarovi. Ak sa nič nešťastné nestane, nominácia do Soči by mu ujsť nemala. Vlastne obom hráčom Detroitu Red Wings.

Rýchlych útočníkov nebudeme mať nikdy dosť, najmä keď najrýchlejší z nich, Marian Gáborík má v sezóne smolu na zranenia. V prvom zápase po návrate z dlhej péenky si neborák v sobotu zlomil kľúčovú kosť.

Teoreticky a asi aj prakticky sa kosť môže zrásť do prvého zápasu na olympiáde. Okrem zdravého tela v krásnom drese bude v Soči potrebná zdravá, sebavedomá hlava a hokejová forma. Asi preto tréner Vujtek už hovorí o zázraku.

Jurčova asistencia, Tatarov gól

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Víkendový súhrn: Tatar a Jurčo by mali mať účasť v Soči istú