Góly ako na bežiacom páse. Dedinský strelec by si raz chcel zahrať proti ligistovi

Ján Nétry.
Ján Nétry.
Titanilla Bőd|20. máj 2022 o 15:36

Najviac si cení hetrik proti poprednému tímu.

PUSTÉ SADY, BRATISLAVA. V detstve hrával v obrane, v doraste sa presunul do zálohy a napokon zakotvil v útoku.

Týždeň čo týždeň potvrdzuje, že je to jeho pravý post – v aktuálnej sezóne VII. ligy Galanta – Šaľa dal Ján Nétry z Pustých Sadov už 41 gólov.

Hetrik pred kamerami

„Za výbornú efektivitu vďačím spoluhráčom a trénerovi. Je to zatiaľ moja najúspešnejšia sezóna,“ uviedol pre Sportnet 24-ročný hráč.

TJ Družstevník Pusté Sady paradoxne začal sezónu bezgólovou remízou, v nasledujúcich 26 stretnutiach však nastrieľal 118 gólov. V štyroch zápasoch dalo mužstvo dvojciferný počet gólov, Betonárisu Šaľa uštedrilo vysoké nádielky, keď doma vyhralo 16:1 a vonku 12:0.

Ján Nétry dal v prvom spomínanom stretnutí sedem gólov, v druhom šesť. Strelecky sa mu darilo aj v zápase proti Žihárcu, keď si pripísal päť presných zásahov a Pusté Sady vyhrali 11:1.

Najviac si však cení hetrik v domácom súboji s Vlčanmi. „Vlčany patria medzi popredné mužstvá našej súťaže, góly proti nim sú cennejšie, ako keď vysoko zdoláme tímy zo spodnej časti tabuľky. Vyhrali sme 3:1, navyše tam vtedy boli aj kamery relácie Iná Liga. Každý bol nabudený, bral to vážnejšie,“ vravel Ján Nétry.

Iná Liga sa pritom zakladá na koncepte vtipnej stránky dedinského futbalu. „Tí fanúšikovia a starší funkcionári, hospodári, majú fakt vtipné hlášky, no my, hráči, sme to brali vážne, a chceli sme sa ukázať,“ dodal.

Pre zábavu a kolektív

S futbalom začínal v Pate, neskôr pokračoval v Pustých Sadoch. Keď sa tam rozpadlo mužstvo, prešiel o dve dediny ďalej do Šalgočky.

„Tam sa však futbal tiež rozpadol a zase som späť v Pustých Sadoch, kde sa medzitým futbal obnovil. Je tu teraz dobrá partia. Chodíme pravidelne na tréningy každý utorok a piatok, hoci nedostávame peniaze. Hráme len pre zábavu a kolektív,“ zdôraznil kanonier.

Mužstvo TJ Družstevník Pusté Sady.
Mužstvo TJ Družstevník Pusté Sady.

Pusté Sady sú momentálne na treťom mieste VII. ligy, o prípadnom postupe zatiaľ nerozmýšľajú. Efektivitu Jána Nétryho si však všimli aj z iných klubov. „Dostal som pár ponúk, ale tie by som teraz nerozoberal,“ hovoril s úsmevom.

Ako dieťa obdivoval Ronalda z Brazílie, neskôr sledoval výkony Messiho. Jeho najobľúbenejším zahraničným klubom je londýnsky Arsenal. „Všetci sa na mne smejú: prečo fandíš Arsenalu, furt sú štvrtí, nehrajú ani Ligu majstrov! Ale ja si stojím za svojím,“ vyhlásil Ján Nétry.

Chystá sa do Trnavy

Doma je jeho favoritom jednoznačne Spartak Trnava. „Na finále pohára sme sa nedostali, lebo sme akurát hrali zápas, ale chystáme sa na posledné ligové kolo, keď sa budú lúčiť so Škrteľom,“ prezradil.

V Pate takmer všetci fandia Spartaku, pre nich bol futbalový sviatok, keď sa štvrtoligový tím stretol v Slovnaft Cupe práve s Trnavou. Túto udalosť si nenechal ujsť ani Ján Nétry.

„Bolo to skôr ako prípravný zápas. Ak by došiel Slovan, chceli by ho vyradiť, no takto sa všetci tešili aj po prehre,“ poznamenal.

Aj jeho snom je zahrať si raz proti prvoligistovi. O profesionálnej kariére však už nesníva. „Jamie Vardy už asi zo mňa nebude, aj keď nikdy nehovor nikdy,“ smial sa.

Brankár vykopol, fúkal vietor...

Na dedinských trávnikoch dal už veľa gólov, no jeho najpamätnejším zážitkom je stretnutie, v ktorom neskóroval on, ale niekto iný.

„Hrali sme doma proti Jelke za dorast. Dlho bol stav 0:0, bili nás ako žito, stále boli pred našou bránkou, no nedali gól ani do prázdnej bránky. Fúkal vietor, náš brankár vykopol loptu z ruky a skončila v sieti. Vyhrali sme 1:0. Pamätám si to, ako by to bolo včera,“ pripomínal nevšedný zážitok.

Ján Nétry v minulom kole proti Vinohradom nad Váhom nepremenil pokutový kop. „Brankár dobre odhadol stranu, a ja som to kopol zle. Slabo išla tá lopta,“ sebakriticky uznal strelec Pustých Sadov.

Ján Nétry.
Ján Nétry.

S 41 presnými zásahmi aj tak dominuje v tabuľke strelcov, má deväťgólový náskok pred Ladislavom Fehérom z Vlčian. Do konca sezóny by rád prekonal métu 45 gólov. „Päťdesiatka by bola pekná, ale bude to ťažké, keďže už sú iba tri zápasy a hráme aj s prvým a druhým tímom tabuľke,“ uzavrel Ján Nétry.

Tabuľka VII. ligy GA - ŠA:

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
FK VečaFK VečaFK Veča
27
21
1
5
112:32
64
P
V
P
V
V
2
FK VlčanyFK VlčanyFK Vlčany
27
18
3
6
92:39
57
V
V
R
R
V
3
TJ Družstevník Pusté SadyTJ Družstevník Pusté SadyTJ Družstevník Pusté Sady
27
16
5
6
99:42
53
V
P
V
V
V
4
TJ Progres SeliceTJ Progres SeliceTJ Progres Selice
27
16
2
9
59:27
47
V
V
P
V
V
5
ŠK TešedíkovoŠK TešedíkovoŠK Tešedíkovo
27
13
6
8
58:43
45
V
P
P
V
R
6
TJ Družstevník JánovceTJ Družstevník JánovceTJ Družstevník Jánovce
27
10
6
11
40:47
36
P
V
R
P
V
7
TJ ŠM Kráľov BrodTJ ŠM Kráľov BrodTJ ŠM Kráľov Brod
27
7
6
14
39:77
27
V
V
P
P
P
8
OFK ŽihárecOFK ŽihárecOFK Žihárec
27
6
4
17
50:88
22
P
P
P
P
R
9
OŠK Vinohrady nad VáhomOŠK Vinohrady nad VáhomOŠK Vinohrady nad Váhom
27
6
1
20
39:104
19
P
V
V
R
P
10
FC Kráľová nad VáhomFC Kráľová nad VáhomFC Kráľová nad Váhom
27
3
4
20
30:119
13
P
P
R
P
V
11
FK Betonáris ŠaľaFK Betonáris ŠaľaFK Betonáris Šaľa
0
0
0
0
0:0
0
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Góly ako na bežiacom páse. Dedinský strelec by si raz chcel zahrať proti ligistovi