Real zabrzdil súper vo forme. Zidane velebí výkon, výsledok nerieši

Zinedine Zidane.
Zinedine Zidane. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|2. mar 2021 o 11:15

Barcelona sa už v tabuľke La Ligy dostala pred Real.

MADRID. Futbalisti Realu Madrid nevyužili šancu dostať sa pred Barcelonu na druhé miesto v ligovej tabuľke.

V pondelkovej dohrávke 25. kola La Ligy síce doma predviedli dobrý výkon, no doplatili na slabú koncovku a so San Sebastianom iba remizovali 1:1. Bod pritom zachránili až v závere duelu vďaka Viniciusovi Juniorovi.

Real figuruje na treťom mieste o skóre za Barcelonou. Na vedúce Atlético Madrid stráca päť bodov, jeho mestský rival má navyše zápas k dobru.

"Hrali sme veľmi dobre. Ak by sme nestratili dva body, povedal by som, že to bolo naše najlepšie vystúpenie v tejto sezóne," reagoval po zápase tréner Realu Madrid Zinedine Zidane, cituje ho klubový web.

Remíza nevadí, sme vo forme

Zverenci francúzskeho trénera v zápase dominovali, no chýbala presnosť v koncovke. Hostia naopak využili hneď prvú šancu, v 56. minúte sa hlavou presadil len 167 centimetrov vysoký Portu.

Bod pre favorita zachránil až v 89. minúte striedajúci Vinicius Junior, ktorý upratal do siete spätnú prihrávku Lucasa Vazqueza.

"Hráči nechali na ihrisku všetko a štve ma, že za to nezískali odmenu v podobe troch bodov. Mali sme prevahu, no súper si vytvoril jednu šancu a premenil ju. Futbal je skrátka taký.

Aj my sme zvíťazili v zápasoch, v ktorých sme si to nezaslúžili. S hrou, ktorú momentálne predvádzame však môžeme byť spokojní. Sme vo forme, veď z posledných piatich zápasov sme štyri vyhrali. Remíza pre nás nič nemení, stále máme pred sebou dlhú cestu," povedal Zidane.

San Sebastian natiahol pozitívnu sériu

S výsledkom bol, pochopiteľne, spokojný tréner San Sebastianu Imanol Alguacil.

"Zvíťaziť tu je nesmierne náročné. Pokojne sa opýtajte aj ostatných trénerov v La Lige. S Realom sme navyše dokázali remizovať aj v našom prvom vzájomnom zápase a v oboch prípadoch sme 90 minút doslova trpeli.

Som na svojich zverencov nesmierne pyšný. Na svete je totiž len málo tímov, ktoré dokážu hrať s Realom Madrid takú partiu ako oni," povedal Alguacil.

San Sebastian si tak napravil chuť po vypadnutí v šestnásťfinále Európskej ligy s anglickým klubom Manchester United (doma 0:4, vonku 0:0).

Remízou na horúcej madridskej pôde natiahli sériu bez prehry už na šesť duelov. Naposledy prehrali na ihrisku FC Sevilla ešte 9. januára.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Real zabrzdil súper vo forme. Zidane velebí výkon, výsledok nerieši