Veritelia Ottawy schválili predaj klubu miliardárovi Melnykovi

TASR|10. máj 2003 o 10:43

Ottawa 10. mája (TASR) - Súdom vymenovaní zástupcovia veriteľov hokejového tímu zámorskej NHL Ottawa Senators súhlasili v piatok s predajom klubu kanadskému ...

Ottawa 10. mája (TASR) - Súdom vymenovaní zástupcovia veriteľov hokejového tímu zámorskej NHL Ottawa Senators súhlasili v piatok s predajom klubu kanadskému miliardárovi Eugenovi Melnykovi. Novým majiteľom klubu sa tak za 71,8 milióna amerických dolárov stane firma štyridsaťtriročného Melnyka Capital Sports and Entertainment Inc. Predaj klubu je podmienený tým, že Melnyk musí okrem tímu kúpiť i halu senátorov Corel Centrum, ktorá sa takisto dostala do finančných problémov.

"Bol to dlhý proces, ale toto rozhodnutie ho posunulo o veľký kus vpred. Moji právnici momentálne rokujú o kúpe Corel Centra. Konečne sa môžeme naplno venovať povzbudzovaniu senátorov v súboji o Stanleyov pohár," povedal Melnyk.

Ottawa, v ktorej pôsobí i slovenské duo Marián Hossa a Zdeno Chára, nastúpi v noci zo soboty na nedeľu na prvý zápase finále Východnej konferencie proti New Jersey Devils. Najlepší tím základnej časti požiadal 6. januára o ochranu pred veriteľmi, pretože jeho dlhy dosiahli výšku 160 miliónov dolárov.

Predaj tímu novému vlastníkovi musí ešte schváliť vedenie NHL.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Veritelia Ottawy schválili predaj klubu miliardárovi Melnykovi