Verejnosť nemá právo na informácie o stave Schumachera, tvrdí právnik

(Autor: Twitter)
TASR|28. dec 2015 o 12:33

O jeho stave nie je prakticky nič známe. Rodina ani manažérka neposkytujú o Michaelovi Schumacherovi žiadne detaily. "Už nie je povinnosťou informovať o jeho zdravotnom stave," tvrdí právnik.

BERLÍN. Verejnosť nemá právo na informácie o zdravotnom stave bývalého majstra sveta F1 Michaela Schumachera, ktorý pred dvoma rokmi pri rekreačnom lyžovaní utrpel vážne zranenia hlavy. Uviedol to jeho právnik pre mediálne záležitosti Felix Damm v rozhovore pre agentúru DPA.

"Chápem, že ľudia chcú vedieť, ako sa mu darí. Ale na druhej strane, už nie je aktívny pretekár a má právo na svoje súkromie. Akonáhle sa začal proces rekonvalescencie v nemocnici a v domácom prostredí, už nie je povinnosťou informovať o jeho zdravotnom stave," uviedol Damm.

O Schumacherovom zdravotnom stave nie je prakticky nič známe. Jeho rodina ani manažérka Sabine Kehmová neposkytujú žiadne detaily. Kehmová minulý týždeň poprela správy, že sedemnásobný šampión F1 už opäť môže chodiť a zdôraznila, že podobné špekulácie sú nezodpovedné.

Schumacher sa zranil 29. decembra 2013. Pri medzisviatkovom lyžovaní spadol vo francúzskych Alpách na skalu. Mesiace ležal v nemocnici v umelom spánku. Neskôr ho v júni 2014 presunuli na rehabilitačnú kliniku. Od septembra toho istého roka je v domácom liečení vo Švajčiarsku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Verejnosť nemá právo na informácie o stave Schumachera, tvrdí právnik