Veľké Kapušany prezimujú na desiatej priečke

Stredopoliar Zsolt Batta patril k oporám Veľkých Kapušian.
Stredopoliar Zsolt Batta patril k oporám Veľkých Kapušian. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|28. nov 2012 o 00:00

Po rozpačitom úvode ich výkonnosť išla nahor, dokázali triumfovať aj v derby v Kráľovskom Chlmci.



VEĽKÉ KAPUŠANY. Nevýraznú jesennú časť sezóny majú za sebou futbalisti Veľkých Kapušian, ktoré obsadili v tabuľke piatej ligy skupiny Juh až desiatu priečku.

V šestnástich dueloch nazbierali 19 bodov, čo vzhľadom na letné problémy aj slabší štart do súťaže nie je najhoršia bilancia.

Počas letnej prestávky sa v mužstve udialo viacero zmien, trénerskej taktovky sa vzdal Štefan Brezo a káder opustilo aj niekoľko hráčov.

„Do súťaže sme vstúpili s obmeneným tímom, do ktorého pribudli hráči z B-mužstva aj dorastu. Zo začiatku sme doplácali na neskúsenosť a nezohratosť, no postupne aj vďaka pomoci trénera Vladimíra Rusnáka mladšieho sa to zladilo a zlepšovalo,“ povedal na úvod kormidelník MFK Štefan Sztanko.

Hrali defenzívne

Po úvodných šiestich dueloch mali Zemplínčania na svojom konte iba jediný bod a kvôli tomu sa ocitli na samom dne tabuľky.

Prišla však prvá výhra nad Sobrancami, vďaka ktorej sa mužstvo postupne naštartovalo.

„Výborný výkon podali chlapci v prestížnom derby na pôde Kráľovského Chlmca, kde nechali srdce a vyhrali 1:0. Kvalitný duel odohrali aj v úvodnom kole v Krompachoch,“ uviedol Š. Sztanko, ktorého naopak zverenci nepotešili predovšetkým v zápase doma s Čaňou (1:3).

Veľké Kapušany sa v prvej časti súťaže trápili v koncovke a strieľali málo gólov, pričom menej sa darilo ich útočníkovi Tiborovi Szabóovi.

„Bolo to aj tým, že sme hrali viac defenzívne a kontry nám nevychádzali podľa predstáv. Zamerali sme sa na to, aby sme nedostali gól, nepúšťali sme sa so súpermi do otvoreného boja,“ tvrdil tréner MFK, ktorý v jeseni zaknihoval hneď niekoľko najtesnejších výsledkov.

„Doma sme nevyužívali šance, preto boli naše víťazstvá tesné, a vonku sme viackrát doplatili na nezvládnuté závery zápasov.“

Výborný prístup

Lodivoda Š. Sztanka tešil poctivý prístup jeho zverencov v tréningovom procese. „Aj teraz, keď sme už oficiálne ukončili jesennú časť, naďalej chodia v hojnom počte trénovať na umelú trávu dvakrát do týždňa,“ poznamenal.

V zime by sa v kádri MFK nemali udiať veľké zmeny. „Chceme udržať mužstvo pokope, doplniť ho o maximálne dvoch futbalistov a zabudovať doň viacerých talentovaných dorastencov,“ uzavrel 38-ročný kouč.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Veľké Kapušany prezimujú na desiatej priečke