Veľké Kapušany chcú ísť v tabuľke vyššie

Strelecky sa mu darí. Tibor Szabó (vľavo) vsietil už šesť gólov.
Strelecky sa mu darí. Tibor Szabó (vľavo) vsietil už šesť gólov. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|13. sep 2012 o 00:00

Veľké Kapušany dosiahli v nedeľu druhé víťazstvo a odpútali sa z dna piatoligovej tabuľky.



VEĽKÉ KAPUŠANY. Nie príliš vydarený vstup do nového súťažného ročníka majú za sebou piatoligoví futbalisti Veľkých Kapušian. V úvodných siedmich kolách sa pohybovali na spodných priečkach tabuľky a až vďaka nedeľňajšiemu víťazstvu nad Šacou sa vyšvihli na 11. miesto pelotónu.

V ôsmich stretnutiach novej sezóny nazbierali Zemplínčania iba sedem bodov za dve víťazstvá a jednu remízu.

„Škoda, že nám začiatok nevyšiel podľa predstáv. Zaznamenali sme viacero zbytočných strát, či už s Medzevom, alebo Čaňou. Mali sme však ťažké vyžrebovanie, v úvode sme narazili na silných súperov,“ prezradil na úvod tréner MFK Štefan Sztanko, ktorý v lete na tomto poste nahradil Štefana Breza.

Vysoké víťazstvá

Veľké Kapušany museli na svoj prvý trojbodový úlovok sezóny čakať presne mesiac a deň. Doteraz vyhrali iba dvakrát, nad Sobrancami (4:0) a Šacou (3:0), avšak oba ich triumfy boli jednoznačné.

„Proti Sobranciam chlapci dodržali taktické pokyny na jednotku a súpera zaslúžene zdolali. Naposledy proti Šaci som mal menšiu dilemu, kto bude hrať, pretože v predchádzajúcom stretnutí v Michaľanoch sa hlavami zrazili naši dvaja kľúčoví hráči Gábor Vašky a Zsolt Batta, ktorí nemohli nastúpiť. Druhý menovaný síce neskôr zasiahol do hry, ale nebolo to ono. Našťastie sme súboj zvládli, bojovnosťou v druhom polčase položili súpera na lopatky a vyhrali,“ tvrdil 38-ročný Š. Sztanko.

Vonku naprázdno

Podstatne menej sa MFK zatiaľ darí na súperových ihriskách. V štyroch meraniach síl vonku nezískali ani bod a strelili iba jeden gól (inkasovali 12).

Treba však povedať, že sme mali do činenia so súpermi zo špice tabuľky. Predstavili sme sa v Krompachoch a Veľkom Folkmare. Neuspeli sme ani v Poproči a naostatok sme vybuchli v Michaľanoch, kde sme doplatili na zranenia dvojice spomínaných hráčov,“ uviedol kormidelník mužstva, ktorý by už najbližšie vonku chcel bodovať. „Čaká nás duel v Turni nad Bodvou u nášho tabuľkového súpera, ktorý teraz dosahuje slabšie výsledky. Chceme tam odohrať dobrý zápas a nevrátiť sa s prázdnymi rukami,“ doplnil.

Posunúť sa nahor

Ťažkých protivníkov majú V. Kapušany za sebou, teraz ich čakajú súperi z nižších poschodí tabuľky.

„Mohli by sme poskočiť vyššie, no doma musíme vyhrávať a čosi priniesť aj zvonku. Máme perspektívne mužstvo, do ktorého zapracúvame aj dorastencov. Verím, že v tabuľke pôjdeme nahor,“ dodal Š. Sztanko, ktorého teší strelecká potencia útočníka Tibora Szabóa.

„Vsietil šesť gólov, z toho štyri proti Sobranciam. Má na viac, ale musí odstrániť rezervy. Som presvedčený, že o ňom ešte budeme počuť,“ uzavrel.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Veľké Kapušany chcú ísť v tabuľke vyššie