Veľká strata: Slováci nastúpia proti Anglicku bez Kucku, je zranený

Juraj Kucka.
Juraj Kucka. (Autor: SME - GABRIEL KUCHTA)
TASR|3. sep 2016 o 17:49

Juraj Kucka ani Jakub Holúbek nemôžu hrať zo zdravotných dôvodov.

TRNAVA. Juraj Kucka ani Jakub Holúbek zo zdravotných dôvodov nepomôžu slovenskej futbalovej reprezentácii v nedeľňajšom zápase proti Anglicku v kvalifikácii o postup na majstrovstvá sveta 2018.

Na predzápasovej tlačovej konferencii to uviedol tréner Slovákov Ján Kozák.

"Čakal som päť dní, pretože dvaja futbalisti prišli na zraz s ťažkosťami. Holúbek si podvrtol členok v dueli Žiliny s Trenčínom, lekári ho dávajú dohromady, jeho stav sa zlepšil, ale nestačí to na zápas. Najväčší problém je Kucka s narazenými rebrami. Skúšal dva tréningy, no zvládol iba rozcvičku. Ostatní sú v poriadku," povedal Kozák.

Je jedno, kto nastúpi

Kouč Angličanov Sam Allardyce zverejnil základnú zostavu na zápas už vopred. Kozáka jej zloženie neprekvapilo.

"Na poste stopéra chýba Chrisovi Smallingovi herná prax, nahradil ho John Stones, ktorý má veľmi dobrú formu. V strede poľa dal tréner súpera prednosť Jordanovi Hendersonovi pred Delem Allim, lebo je vhodnejší typ do tejto skladby. Mužstvo je vyvážené a kvalitné. Hocikto nastúpi, Anglicko nestratí na kvalite," reagoval slovenský kouč.

Pôjde už o druhú tohtoročnú vzájomnú konfrontáciu Slovenska s Anglickom, v skupinovej fáze majstrovstiev Európy sa zrodila bezgólová remíza. V eliminačnej F-skupine figurujú ešte Litva, Malta, Slovinsko a Škótsko, Anglicku tak pripadla úloha favorita na prvenstvo.

Kozák: Uvidíme, čo nám dovolia

"Hráme doma, ale ich sila je známa. Budeme predvádzať to, čo sa snažíme už tri roky. Chceme byť silnejší na lopte a nebezpečnejší pred bránkou súpera. Uvidíme však, čo nám dovolia," poznamenal Kozák.

Obidve mužstvá sa s EURO 2016 rozlúčili v osemfinále, čo stálo miesto predchádzajúceho trénera Angličanov Roya Hodgsona. Nahradil ho Allardyce.

"Je skúsený tréner uznávaný verejnosťou i hráčmi. Mám o ňom len tú najlepšiu mienku, na anglickú lavičku zasadol správny muž. Jeho práca je založená na disciplíne a organizácii hry," naznačil Kozák.

Zápas sa hrá v nedeľu v Trnave o 18.00.

Predpokladané zostavy

Slovensko: Kozáčik - Pekarík, Škrtel, Ďurica, Hubočan - Pečovský, Gyömbér - Mak, Hamšík, Švento - Ďuriš

Anglicko: Hart - Walker, Cahill, Stones, Rose - Dier, Henderson - Lallana, Rooney, Sterling - Kane

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Veľká strata: Slováci nastúpia proti Anglicku bez Kucku, je zranený