Vedenie Ružomberka ešte otázku hlavného kouča neriešilo

SITA|28. máj 2008 o 13:14

RUŽOMBEROK 28. mája (SITA) - Po oznámení súčasného hlavného trénera slovenského corgoňligového futbalového klubu MFK Ružomberok Ladislava Jurkemika o jeho rokovaniach s českým druholigovým tímom 1. FC ...

RUŽOMBEROK 28. mája (SITA) - Po oznámení súčasného hlavného trénera slovenského corgoňligového futbalového klubu MFK Ružomberok Ladislava Jurkemika o jeho rokovaniach s českým druholigovým tímom 1. FC Slovácko sa vedenie Liptákov už pochopiteľne začalo obzerať po vhodnej a adekvátnej náhrade na tento post. Generálny riaditeľ "Ruže" Jiří Steinbroch však v rozhovore pre agentúru SITA nechcel konkretizovať žiadne mená a dokonca ani krajiny adeptov na funkciu kormidelníka MFK. "Pán Jurkemik má s nami zmluvu do 31. mája tohto roku a vzhľadom k tomu, že momentálne rokuje so Slováckom, už pravdepodobne nemá záujem s nami ďalej spolupracovať. Navyše, naše posledné výsledky sú také, aké sú. Predstavenstvo klubu ešte neriešilo otázku nového kouča, aj keď kandidátov rozhodne máme vyhliadnutých. Z pochopiteľných príčin však nechcem nič viac prezrádzať. V priebehu 14 dní počas hráčskych dovoleniek budeme mať čas vyriešiť túto záležitosť," skonštatoval Jiří Steinbroch.

Okrem trénerskej otázky budú v najbližších dňoch aktuálne aj zmeny v hráčskom kádri. Ako potvrdil Jiří Steinbroch, o viacerých futbalistov spod Čebraťa je momentálne záujem: "Onedlho sa začína prestupový termín, interes o Ľuboša Hajdúcha, Mira Božoka či ďalších prejavujú rôzne kluby zo zahraničia. Zmluva sa napríklad končí Jirkovi Novotnému, uvidíme, či s ním bude nový tréner počítať alebo jednoducho povedané bude chcieť niekoho mladšieho."

Ladislav Jurkemik pôsobil na lavičke Ružomberka od konca marca, keď vystriedal českého kormidelníka Přemysla Bičovského. Päťdesiatsedemnásobný bývalý vynikajúci reprezentant Československa absolvoval na Liptove úspešnú premiéru v sobotu 29. marca, keď slovenský majster z roku 2006 na domácom trávniku zdolal Spartak Trnava 4:0.

1. FC Slovácko sa dve kolá pred koncom druhej najvyššej českej súťaže nachádza na druhej priečke so stratou štyroch bodov na vedúci Bohemians Praha - Střížkov. Medzi elitu postúpia dva tímy, ktoré nahradia Most a Bohemians 1905.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Vedenie Ružomberka ešte otázku hlavného kouča neriešilo