Vedenie Norimbergu: Mintála do USA pustíme

Marek Mintál (vpravo).
Marek Mintál (vpravo). (Autor: SITA/AP)
Ladislav Harsányi|13. jan 2011 o 21:07

Dlhoročný futbalista 1. FC Norimberg Marek Mintál odletí koncom týždňa do USA, aby rokoval o svojom angažmáne v klube Philadelphia Union.

Dlhoročný futbalista 1. FC Norimberg Marek Mintál odletí koncom týždňa do USA, aby rokoval o svojom angažmáne v klube Philadelphia Union.

BRATISLAVA. Sedem a pol roka verný farbám nemeckého 1. FC Norimberg. Slovenský stredopoliar Marek Mintál bol v jeho drese najlepším strelcom prvej bundesligy a dvakrát druhej. Hráč s prezývkou Fantóm sa stal miláčikom publika. Teraz chce zmeniť pôsobisko.

„Máme na stole konkrétnu ponuku od Philadelphie a takisto aj Marek. Chce sa tam najprv pozrieť a potom padne rozhodnutie," potvrdil v rozhovore pre SME športový riaditeľ a viceprezident 1. FC Norimberg Martin Bader.

Hoci Mintál na jeseň hrával veľmi málo (na trávnik sa dostal iba šesťkrát, aj to iba ako striedajúci), športový riaditeľ Norimergu tvrdí, že pre klub je stále dôležitý. Norimberg mu však nebude brániť v prestupe do profesionálnej americkej futbalovej ligy MLS (Major League Soccer).

„Je dôležitý z pohľadu jeho osobnosti i charakteru. U nás je takmer osem rokov, a ak si želá predĺženie kariéry v USA, my to rešpektujeme, hoci je pre nás cenným hráčom," vraví Bader. Mintál má síce v Norimbergu ešte do leta platnú zmluvu, no klub urobil gesto - nebude za neho žiadať odstupné. „Je to tak aj preto, že Marekove zásluhy sú také veľké," potvrdil Bader pre SME.

Aj napriek zámeru hráča odísť, v budúcnosti ho radi privítajú v štruktúrach klubu. „Sľúbili sme mu, že ak ukončí kariéru alebo sa vráti zo zahraničia, dostane trojročný kontrakt ako mládežnícky tréner," uzavrel športový riaditeľ nemeckého klubu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Vedenie Norimbergu: Mintála do USA pustíme