Varga: Sympatické výkony nestačia

(Autor: SITA)
Miroslava Baranová|15. aug 2016 o 00:00

Fortunaligový nováčik neskóroval ani v piatom zápase sezóny. V Trnave podľahol 0:2.

PREŠOV. Stretnutie 5. kola najvyššej futbalovej súťaže medzi FC Spartak Trnava a 1. FC Tatran Prešov bolo v réžii domácich hráčov.

„Bíli andeli“ mali od začiatku príležitosti na otvorenie skóre. Do vedenia sa dostali v 27. minúte po presnom zásahu Haliloviča.

„Pred inkasovaným gólom sme mali dve šance my. Paradoxne, keď sme sa začali dostávať do zápasu a začínali mať prevahu, súper nám dal gól a to nás dalo dole,“ povedal tréner „koňarov“ Stanislav Varga.

Po zmene strán pokračovalo dobýjanie prešovskej brány. Schranz, Mikovič, Tambe ani Jirka gólmana zeleno-bielych Taliana neprekonali.

Na strane Tatrana sa nepresadili Olansunjanmi Ashiru ani Kubus. Konečný výsledok domáci spečatili druhým gólom až v nadstavenom čase.

Talian podržal tím

„V poslednej minúte sme dostali gól a to, čo nás doteraz zdobilo, sme prerušili. Doposiaľ sme v závere mali vždy navrch, v Trnave nám koniec zápasu nevyšiel. V oboch prípadoch sme inkasovali po brejkoch, čo je dosť divné, pretože do brejkov sme mali hrať my.“

Trnavčania dominovali v zápase od začiatku až do konca, ich útočné snaženie často stroskotávalo na brankárovi Tatrana.

„Podržal nás vo viacerých zápasoch a do tejto chvíle je Jožko Talian náš najlepší hráč,“ vyhlásil S. Varga.

Regulárny gól už dali

Šarišania neskórovali v najvyššej futbalovej súťaži ani na piaty pokus. V Slovenskom Ríme prehrali 0:2 a s negatívnym skóre 0:11 sú na dne fortunaligovej tabuľky.

Na svojom konte majú zatiaľ jeden bod, za domácu remízu s Michalovcami.

„Som presvedčený, že chlapci vedia hrať futbal. Rozdiel medzi prvou a druhou ligou je veľký. Sympatické výkony, ktoré sme podávali doteraz nám nestačia, my si uvedomujeme, že musíme dávať góly,“ zdôraznil prešovský tréner, podľa ktorého však Prešovčania regulárny gól už dali.

„V domácom súboji s Michalovcami nám pre ofsajd rozhodca neuznal presný zásah Tubonemiho, ktorý ale mal platiť. Chlapci by na tom boli psychicky lepšie. Paradox je aj to, že keď my máme šance a dostávame sa do hry, vtedy vždy inkasujeme, podobne, ako to bolo teraz v Trnave alebo minulý týždeň so Senicou.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Varga: Sympatické výkony nestačia