V Topoľčanoch turnaj TOP 10 juniorov a kadetov v roku 2010

SITA|4. feb 2008 o 11:59

BRATISLAVA/FRANKFURT 4. februára (SITA) - Slovenský stolný tenis dosiahol v závere uplynulého týždňa úspech na diplomatickom poli. Exekutíva Európskej stolnotenisovej únie (ETTU) na piatkovom zasadnutí ...

BRATISLAVA/FRANKFURT 4. februára (SITA) - Slovenský stolný tenis dosiahol v závere uplynulého týždňa úspech na diplomatickom poli. Exekutíva Európskej stolnotenisovej únie (ETTU) na piatkovom zasadnutí v nemeckom Frankfurte pri príležitosti víkendového podujatia TOP 12 mužov a žien rozhodla, že dejiskom turnaja TOP 10 juniorov a kadetov v roku 2010 budú Topoľčany. "Pôvodne bolo päť uchádzačov o organizáciu. Okrem Slovenska aj Nemecko, Rakúsko, Monako a Izrael. Poslední dvaja sa ešte pred prezentáciou vzdali kandidatúry. Exekutíva napokon rozhodla diplomaticky. Topoľčanom pridelila organizátorské právo a zároveň mimo pôvodného plánu určila dejiská tohto turnaja aj na ďalšie dva roky. V Nemecku usporiadajú TOP 10 v roku 2011 a v Rakúsku o rok neskôr. Takže vlastne nikto nebol neúspešný," informoval agentúru SITA predseda Slovenského stolnotenisového zväzu (SSTZ) Zdenko Kríž.

Po Topoľčanoch 1987 (vtedy tam triumfoval Slovák Milan Grman), Bratislave 1995 a Ružomberku 2003 sa európsky mládežnícky turnaj TOP uskutoční na Slovensku po štvrtý raz. "Pre nás bol podstatný rok 2010, pretože práve v ňom ukončí svoje účinkovanie v juniorskej kategórii momentálne najvýraznejší talent slovenského stolného tenisu Barbora Balážová. Navyše ako usporiadateľ budeme mať minimálne jedného zástupcu v každej zo štyroch kategórií. Na prezentácii vo Frankfurte sa zúčastnila šesťčlenná delegácia na čele s primátorom Topoľčian Petrom Balážom. Zhodou okolností je to strýko spomenutej Barbory. Turnaj sa bude hrať v hádzanárskej hale, ktorú by podľa prísľubu primátora mali dovtedy zrekonštruovať, aby vyhovovala vysokým požiadavkám," dodal Z. Kríž.

Do roku 2007 sa hrával len juniorský TOP, pred dvoma týždňami sa v Sheffielde po prvý raz uskutočnil oddelene pre juniorskú a kadetskú kategóriu a štartovalo na ňom namiesto 12 len 10 hráčov v jednotlivých vekových kategóriách. V roku 2010 sa teda 26. ročník podujatia bude hrať tretíkrát podľa tohto nového formátu.

Rok 2010 bude na Slovensku v znamení dvoch významných stolnotenisových podujatí. Topoľčany privítajú v posledný januárový víkend 40 najlepších mládežníkov na turnaji TOP 10 (po 10 v každej kategórii - juniori, juniorky, kadeti, kadetky) a v decembri bude Bratislava dejiskom juniorských majstrovstiev sveta.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»V Topoľčanoch turnaj TOP 10 juniorov a kadetov v roku 2010