V Seredi rozhodol o prehre Tatrana prvý polčas

Prešov sa zo Serede vracal naprázdno. Petko (vľavo) sa snaží zastaviť domáceho Abraháma.
Prešov sa zo Serede vracal naprázdno. Petko (vľavo) sa snaží zastaviť domáceho Abraháma. (Autor: Štefan Hubinák)
Sportnet|10. máj 2016 o 00:00

Pre zeleno-bielych to bola v nadstavbe druhá prehra. Napriek tomu zostali na čele tabuľky.

Tatran Prešov v nedeľu prehral na ihrisku Serede.

Zápas mal výbornú úroveň, zniesol by aj ligové kritériá. Krátko po úvodnom hvizde založili domáci akciu po ľavej strane, Vindiš prenikol cez dvoch hráčov a prihral Abrahámovi, ktorý nemal problém otvoriť skóre.

Na druhej strane Katonovu prudkú strelu vyrazil Šálka na roh. Hostia hrýzli aj naďalej, v 25. min. Katona z otočky prestrelil bránu a o dve minúty neskôr mieril Tubonemi po rohu tesne vedľa.

V 37. min. sa však opäť vlnila sieť za Talianom, keď Bujňák fauloval Lovása a nariadenú penaltu Pellet bezpečne premenil.

Hneď po zmene strán našiel Laura Abraháma, ktorému lopta skĺzla z kopačky. Po hodine hry hlavičkoval Djiby Ba po centri Lauru opäť vedľa.

Prešov zvýšil obrátky a mal tri nebezpečné strely. V 72. min. skončil Kerestešov priamy kop tesne nad, Tubonemi tiež nezakočil presne a pri Petkovom tvrdom pokuse z 35 m sa vyznamenal Šálka.

Rovnakou mincou ako posledne menovaný odpovedal aj Korman, jeho exportná strela skončila na ľavej žrdi. V závere mohol ešte znížiť Katona, ale Šálka nemusel zasahovať.

Domáci diváci odmenili obetavý výkon svojich hráčov búrlivým potleskom.

Sereď – Prešov 2:0

Góly: 3. Abrahám, 37. Pellet (11 m).

ŽK: Pellet – Bujňák, Macko, Bartek, Luberda. Rozhodovali: Očenáš – Hrmo, Čajka, 385 divákov.

1. FC Tatran: Talian – Bujňák, Petko, Cicman (46. Hadžić), Tubonemi, Macko (69. Keresteš), Dzurík, Katona, Hruška, Bartek, Luberda.

HLASY TRÉNEROV

Marián Süttö, tréner Serede: „Celý týždeň sme sa na Prešov pripravovali ako na lídra tabuľky. Súpera som videl hrať viackrát, jeho hráči predvádzajú výborný futbal. Nám však vyšla v úvode pekná akcia, z ktorej sme skórovali. V našom mužstve som dnes videl 5-6 ligových výkonov. Súper prišiel do Serede hrať futbal, za čo som mu povďačný. Najväčšia odmena pre nás bol potlesk divákov. V nasledujúcom dueli v Košiciach nám bude chýbať vykartovaný Pellet, ale opäť nás posilní Mečiar. V závere zápasu naskočili aj dorastenci, ktorí nehrali zle, ale čakám od nich väčšiu dynamiku a agresivitu v súbojoch.“

Stanislav Varga, tréner Prešova: „Chcel by som pogratulovať súperovi k bojovnému a nadšenému výkonu, ktorým sa na nás vytiahli. My sme nehrali zle, ale nemôžeme takto vstupovať do zápasu, aj keď súper bol kvalitný. Citeľne nám chýbal kapitán Patrik Jacko, ktorý je zranený. Veľmi postrádame strelca typu Dávida Leška, ktorý na jeseň dával za nás góly. Ligové ambície nám však zostávajú, všetko máme vo vlastných rukách.“

Tento článok vyšiel v týždenníku PREŠOVSKÉ NOVINY, č. 18/2016, v predaji od 10. 5. do 16. 5.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Seredi rozhodol o prehre Tatrana prvý polčas