V Ružomberku riešia otázku trénera, ten si zostaví káder

SITA|2. jún 2008 o 13:42

RUŽOMBEROK 2. júna (SITA) - Futbalisti Ružomberka obsadili v práve skončenom ročníku Corgoň ligy 7. miesto, čo určite nezodpovedá ambíciám klubu, s ktorými do nového ročníka vstupovali. Počas sezóny na ...

RUŽOMBEROK 2. júna (SITA) - Futbalisti Ružomberka obsadili v práve skončenom ročníku Corgoň ligy 7. miesto, čo určite nezodpovedá ambíciám klubu, s ktorými do nového ročníka vstupovali. Počas sezóny na trénerskej stoličke na konci marca Přemysla Bičovského vystriedal Ladislav Jurkemik, ale ani jemu sa nepodarilo mužstvo naštartovať a dostať do správnych obrátok. Majster Európy z roku 1976 a bronzový medailista z ME 1980 mal zmluvu s Liptákmi do 31. mája, o predĺžení kontraktu už s vedením klubu ani nerokovali. „Hráči majú do 15. júna dovolenky, my dovtedy musíme vyriešiť, kto bude mužstvo viesť v novej sezóne. Nie je to len tréner, ale i celý realizačný tím. Pracujeme na tom, ale nechcite odo mňa mená kandidátov. Otázku trénera chceme vyriešiť najneskôr do začiatku budúceho týždňa,“ povedal pre agentúru SITA generálny riaditeľ MFK Ružomberok Jiří Steinbroch.

Letnú prípravu, sústredenia i program prípravných zápasov už majú v centre dolného Liptova na papieri, nový tréner príde teda "na hotové". Ružomberčania začnú v pondelok 16. júna v domácich podmienkach. Po dvoch dňoch odchádzajú do Čiech, kde ich čakajú aj prvé prípravné stretnutia. Nasleduje sústredenie v Rakúsku, výjazd na ďalší prípravný duel do Chorvátska a záverečný týždeň pred začiatkom nového ročníka najvyššej domácej súťaže už budú opäť trénovať doma. "Momentálne neriešime ani otázku hráčskych zmien v kádri. To bude prvá úloha nového trénera, ktorý si bude vyberať hráčov podľa svojich predstáv. Tým, že zatiaľ nemáme kormidelníka, nechceme ani robiť žiadne rozhodnutia ohľadom futbalistov. Jiří Novotný u nás skončil, to však neznamená, že s ním už v prípade záujmu o jeho služby zo strany nového trénera nebudeme rokovať. Rovnaká situácia je s hráčmi, o ktorých majú interes iné kluby, nechceme zatiaľ nikoho púšťať. Všetko sa to spomalilo, aj preto chceme vyriešiť trénerský problém čo najskôr,“ uzavrel Jiří Steinbroch.



zs;kj;aa

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»V Ružomberku riešia otázku trénera, ten si zostaví káder