V Rusku jeho tím zostúpil. Tesák je nováčikom v národnom tíme

Lukáš Tesák dostal pozvánku do národného tímu prvý raz v kariére.
Lukáš Tesák dostal pozvánku do národného tímu prvý raz v kariére. (Autor: TASR)
SITA|3. jún 2015 o 19:25

Lukáš Tesák dostal pozvánku do národného tímu prvý raz vo veku tridsať rokov.

SENEC. Reprezentačný tréner Ján Kozák v stredu popoludní v Senci privítal na úvodnom zraze pred stretnutím s Macedónskom v kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Francúzska 24 hráčov.

V nominácii sa ocitol jediný nováčik - Lukáš Tesák. Obranca ruského klubu Arsenal Tula sa pozvánky do národného tímu dočkal až vo veku tridsať rokov. A v nedeľu 14. júna o 20.45 h v Žiline by v ňom mohol zažiť premiéru.

"Každý futbalista chce hrať. Na medzištátnej i klubovej úrovni. O to väčšia je to česť, že ide o reprezentáciu. Nebudem klamať - samozrejme, že by som chcel nastúpiť. Všetko je ale na trénerovi," hovoril.

"Poznám veľa chalanov, či už zo spoločného pôsobenia, mládežníckych národných tímov alebo slovenskej ligy, kde sme hrali proti sebe. Partia aj výsledky sú skvelé. Pokúsime sa, aby to takto fungovalo aj naďalej," dodal.

Lukáš Tesák na klubovej úrovni pôsobí v ruskom klube Arsenal Tula. Mužstvo obsadilo v I. lige 2014/2015 poslednú 16. priečku. A porúčalo sa do druhej najvyššej súťaže.

"V našom klube sa to viac-menej dalo čakať, pretože jeseň bola zlá a získali sme len desať alebo jedenásť bodov. Na jar už bolo neskoro," spomínal Tesák.

20081002_171826_bulgaria_le_r5318.jpg

Na Slovensku zažil Lukáš Tesák (vľavo) najlepšie obdobie v drese MŠK Žilina. Zahral si aj Pohár UEFA. FOTO - TASR/AP.

"Valili sa na nás aj iné problémy - presúvali nám zápasy. Nehrali sme doma, ale u súperov alebo na neutrálnych trávnikoch. Chýbali nám fanúšikovia, v mnohých dueloch sme remizovali alebo prehrali nešťastnými gólmi. To, že sme neboli doma, malo veľký vplyv," priznal.

"Ku koncu ročníka sme s tým chceli ešte niečo urobiť, no jednoducho nám chýbali sily a nemali sme skúsenosti. Veď prvýkrát sme boli účastníkmi elitnej Premier League, veľa chlapcov dovtedy pôsobilo v druhej, tretej lige. O to ťažšie to bolo."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»V Rusku jeho tím zostúpil. Tesák je nováčikom v národnom tíme