V Rešici sa derby odohralo až na tretíkrát

Lopta je už jednoznačne za čiarou. Úspešný strelec Marek Petričko je na zemi. Tomáš Huk (č. 5) už nedokázal kontaktnému gólu zabrániť.
Lopta je už jednoznačne za čiarou. Úspešný strelec Marek Petričko je na zemi. Tomáš Huk (č. 5) už nedokázal kontaktnému gólu zabrániť. (Autor: Rudolf Rondzik)
Sportnet|22. máj 2014 o 00:00

Dohrávanému stretnutiu 23. kola tretej ligy skupiny Východ Moldava - Košice B počasie konečne prialo.

Dohrávanému dvakrát odloženému stretnutiu 23. kola tretej ligy skupiny Východ Moldava - Košice B počasie konečne prialo.

REŠICA. Oba tímy svoju istotu v budúcej reorganizovanej druhej lige ešte nemajú a v derby to bolo riadne cítiť. Najmä v prvom polčase sa hralo riadne od podlahy a nie každý to zvládol.

Obeťou sa stal košický žolík Lazar Dordevič, ktorý si po ošetrení zranenia neodpustil odplatu a začervenelo sa mu.

Nielen v očiach, ale aj pred nimi. Vyše hodinovú početnú výhodu však domáci nevyužili. Naopak, ešte do prestávky inkasovali.

„Nezľakli sme sa vzniknutej situácie. Trošku sme preskupili rady, viac sme sa zomkli a vychádzali z pevnejšej obrany,“ rozhovoril sa šťastný kapitán Košičanov Mikuláš Tóth.

Očakávalo sa, že sa Bodva s podporou fanúšikov po návrate zo šatní preberie. Aj to tak vyzeralo, že pridali na obrátkach a dobre podkurovali Ružinskému v bráne.

Avšak po polhodine inkasovali znovu a zdalo sa, že je vymaľované. „Neviem, kde je príčina našich kiksov v zadných radoch. Trvá to už päť kôl,“ smutne konštatoval domáci kapitán a úspešný strelec kontaktného gólu Marek Petričko.

„Áno, naštartovalo nás to a čoskoro sme aj vyrovnali. V tej chvíli sme verili, že to zlomíme. Prišla však ďalšia hrúbka a päť minút pred záverečným hvizdom sme opäť inkasovali. Aj napriek obrovskej snahe, druhýkrát sa nám vyrovnať nepodarilo. Chýbalo trochu šťastia, pokoja a možno aj priazne rozhodcu. Máme pocit, že minimálne jednu penaltu mal začo zapískať, ale čo už narobíme. Nemali sme vôbec pustiť Košičanov do vedenia,“ uzavrel debatu o sporných momentoch 28–ročný stopér Moldavy.

Zato M. Tóthovi do reči veru ešte bolo: „Chceme hrať vyššiu súťaž aj v budúcnosti a vydali sme zo seba veľa síl. Konečne sa aj na nás usmialo šťastie v takej dráme, pretože viackrát predtým sme v podobných situáciách ťahali za kratší koniec. V polčasovej pauze sme sa ešte viac nabudili, ale takmer sme doplatili na chvíľkovú nekoncentrovanosť po dvojgólovom vedení. Mohli sme nato aj doplatiť, ale chvalabohu...“ nedokončil pochmúrnu myšlienku pred svojím odchodom do šatne 26–ročný krajný bek žltomodrej rezervy.

FK Bodva Moldava nad Bodvou - MFK Košice B 2:3 (0:1)

Góly: 74. Petričko, 78. F. Kovács - 68. a 85. T. Kubík, 37. Haskič, ČK: 24. Djordjevič (Košice), rozhodoval: Molitoris, 200 divákov

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Rešici sa derby odohralo až na tretíkrát