V Poprade uvidia lídra z Košíc

Šláger pod Tatrami. Poprad dnes privíta v derby lídra z Košíc.
Šláger pod Tatrami. Poprad dnes privíta v derby lídra z Košíc. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|21. feb 2012 o 00:00

Šlágrom dnešného 50. kola hokejovej extraligy bude nepochybne repríza minuloročného finále a teda súboj štvrtého Popradu s vedúcimi Košicami.

Bilancia vzájomných zápasov tejto sezóny hovorí v prospech „kamzíkov“, ktorí z doterajších piatich duelov prehrali len raz.

POPRAD. V ostatnom kole vyhrali Košičania doma so Žilinou 4:3 a Poprad uspel v Trenčíne, kde zvíťazil 3:2. Pod Vysokými Tatrami sa tak dnes očakáva súboj ako remeň.

„Zápas v Trenčíne sa pre nás začal celkom dobre, keď sme išli hneď v úvode do vedenia. V prvej tretine bolo dosť šancí na oboch stranách, diváci videli útočný hokej. Domáci tam mali nejaké žŕdky, no my sme viedli 2:0. Stretnutie sa pre nás vyvíjalo dobre, vyhrávali sme už 3:0. Až ten koniec sa nám trošku zdramatizoval. Sme radi, že sme to dotiahli do víťazného konca,“ povedal po súboji pod hradom Matúša Čáka popradský obranca Štefan Fabian.

Popradčanom v posledných stretnutiach vôbec nevychádzajú koncovky zápasov. O body takto prišli už v Košiciach, potom na Slovane, v Skalici, v Žiline a takmer i naposledy v Trenčíne.

„Neviem, faktom je, že sme tesne pred koncom inkasovali gól v posledných troch dueloch za sebou. Prišli sme tak o nejaké body, čo určite nikoho z nás neteší. Možno je za tým slabšia koncentrovanosť, šťastie, ktoré nám ku koncu chýbalo. Dúfam, že tento tím sa z toho poučí,“ podotkol Š. Fabian.

Skóroval pri avizovanom vylúčení

V 17. minúte duelu v Trenčíne sa blysol pekným gólom, keď si z pozície obrancu nakorčuľoval až pred bránkovisko a rozvlnil sieť.

„Keďže tam bolo avizované vylúčenie, nemal som čo stratiť. Videl som tam priestor, nakorčuľoval som si pred bránu a Mišo Chovan mi to prihral ideálne na hokejku,” ozrejmil Š. Fabian.

Keďže je odchovancom košického hokeja, na dnešný súboj sa veľmi teší.

„Verím, že príde veľa ľudí a že nás budú povzbudzovať a hnať dopredu. Chceme predviesť to, čo vieme, hlavne, aby diváci videli pekný hokej. Samozrejme, víťazstvo by nás veľmi potešilo,” dodal Š. Fabian, ktorý v ostatnom čase hráva v obrannej dvojici s Dominikom Kramárom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Poprade uvidia lídra z Košíc