V pohárovej Európe 3 slovenské kluby, Košice žiadajú voľnú kartu do EL

TASR|27. jún 2006 o 13:10

Bratislava 27. júna (TASR) Tri slovenské basketbalové kluby sa predstavia v novom ročníku európskych klubových súťaží. Trojnásobný ženský majster K CERO ...

Bratislava 27. júna (TASR) Tri slovenské basketbalové kluby sa predstavia v novom ročníku európskych klubových súťaží. Trojnásobný ženský majster K CERO I.C.P. Košice požiadal o udelenie voľnej karty do prestížnej Európskej ligy. Ak neuspeje, čakajú ho zápolenia v Európskom pohári FIBA, do ktorého sa prihlásil aj vicemajster MBK Ružomberok. Na rozdiel od vlaňajška bude mať v pohárovej Európe svoje zastúpenie aj slovenský mužský basketbal. Hráči úradujúceho šampióna BK E.S.O. Lučenec zasiahnú do bojov v Challenge Cupe.

"Košice sa nedostali medzi 15 družstiev, ktoré už majú istú účasť v skupinovej fáze Európskej ligy v ročníku 2006/2007, keďže v uplynulej sezóne nezaznamenali v súťaži ani jedno víťazstvo. O držiteľoch troch voľných kariet by predstavitelia FIBA mali rozhodnúť 3. júla. Okrem Košíc sa o účasť v EL uchádzajú kluby z Talianska, Španielska, Chorvátska, Poľska a Turecka," povedala pre TASR generálna sekretárka SBA Nataša Hrisenková. Podľa generálneho manažéra košického klubu Daniela Jendrichovského by sa prípadná účasť slovenského majstra v EL premietla aj do nákupu nových hráčok. "Ak by sme napokon predsa účinkovali v Európskej lige, vynasnažíme sa ešte vystužiť družstvo angažovaním jednej, prípadne dvoch nových posíl. O našich šanciach na udelenie voľnej karty ťažko dopredu hovoriť, je to lotéria," povedal Jendrichovský.

 

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»V pohárovej Európe 3 slovenské kluby, Košice žiadajú voľnú kartu do EL