V nedeľu sa žrebuje baráž. O postup zabojuje aj Ukrajina

V dôležitom zápase na Slovensku Ukrajinci v septembri len remizovali 0:0. Na snímke chytá loptu po jednej zo šancí súpera brankár Matúš Kozáčik.
V dôležitom zápase na Slovensku Ukrajinci v septembri len remizovali 0:0. Na snímke chytá loptu po jednej zo šancí súpera brankár Matúš Kozáčik. (Autor: Tibor Somogyi - SME)
SITA|17. okt 2015 o 11:33

O priamy postup na majstrovstvá Európy 2016 bojovali aj so Slovenskom. Futbalisti Ukrajiny napokon skončili v skupine až na treťom mieste a čaká ich baráž.

Žreb baráže

/o 11.15 hod v Nyone/

Nasadené krajiny v play-off:

Bosna a Hercegovina, Ukrajina, Švédsko, Maďarsko

Nenasadené krajiny v play-off:

Dánsko, Írsko, Nórsko, Slovinsko

BRATISLAVA. Bosna a Hercegovina, Ukrajina, Švédsko a Maďarsko budú nasadené pri nedeľňajšom žrebe play-off kvalifikácie o postup na futbalové majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska o 11.15 h vo švajčiarskom Nyone.

Ako súperov dostanú niekoho z nenasadeného kvarteta Dánsko, Írsko, Nórsko, Slovinsko.

Takéto rozloženie bolo na základe renkingu Európskej futbalovej únie (UEFA) jasné už po utorňajších záverečných zápasoch skupinovej fázy kvalifikácie. UEFA ho oficiálne potvrdila v stredu.

Vopred je jasné, že tím SR bude 12. decembra pri parížskom žrebe (18.00 h) šiestich štvorčlenných základných skupín budúcoročného kontinentálneho šampionátu v treťom výkonnostnom koši.

web-kose_res.jpg

Už je isté, že Slováci sa nebudú môcť stretnúť s Poliakmi, Rumunmi a Švédmi. V prípade Švédov je podmienkou zvládnutie baráže.

Ako mužstvá v tejto spoločnosti prichádzajú do úvahy aj Ukrajina, Česko, Maďarsko, Dánsko, Turecko a Írsko. Definitíva padne až po play-off - uskutoční sa 12. - 17. novembra.

Česi vyhrali svoju kvalifikačnú skupinu. Rozlúčili sa víťazstvom v Holandsku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»V nedeľu sa žrebuje baráž. O postup zabojuje aj Ukrajina