V Lovinobani od novej sezóny už na mužský extraligu

TASR|25. feb 2005 o 10:47

Bratislava 25. februára (TASR) - Extraligová volejbalová mapa mužského volejbalu sa v novom ročníku 2005/06 rozrastie o nového účastníka. Stal sa ním ...

Bratislava 25. februára (TASR) - Extraligová volejbalová mapa mužského volejbalu sa v novom ročníku 2005/06 rozrastie o nového účastníka. Stal sa ním víťaz I.ligy VK Lovinit Lovinobaňa a tento historický prienik medzi slovenskú elitu sa klubu podaril práve v čase, keď si v Lovinobani pripomínajú 30. výročie založenia volejbalu.

Všetci v Lovinobani si súčasne uvedomujú, že v extralige to bude oveľa náročnejšie. "Hráči si extraligu vybojovali a z našej strany by bolo neférové, keby sme im štart v nej neumožnili," povedal predseda klubu Miroslav Ondris a pokračoval: "Okrem hráčov má veľkú zásluhu na našom postupe tréner tímu Juraj Šroba, ktorý sa volejbalu v Lovinobani venuje od samého začiatku." V klube sa podarilo skĺbiť skúsenosti starších s mladými a výsledkom bol vytúžený postup medzi elitu. Medzi opory počas celej sezóny patril blokár Radoslav Mišík, ktorý už má extraligové skúsenosti z neďalekej Detvy, Ivan Klusáček, raritou v tíme sú otec a syn 47-ročný Gabriel Greguss a 24-ročný Tomáš Greggus. Popri mladých sa v tíme šance chytili mladí hráči Filip Kralinský, Jakub Jakubove, Michal Ľalík, Juraj Šroba.

Svoje prvoligové zápasy hrala Lovinobaňa v telocvični ZŠ v Divíne, obci vzdialenej asi 8 kilometrov. V prípade extraligy si však musia nájsť nové útočisko a podľa slov Miroslava Ondrisa to vyzerá, že budú hrávať v Lučenci, kde sú k dispozícii dve haly, no nevylúčil ani Detvu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov