V Krásnej zažili ofenzívne hody

Chutný predkrm. V Krásnej videli diváci ofenzívne naladenie súperov.
Chutný predkrm. V Krásnej videli diváci ofenzívne naladenie súperov. (Autor: Tomáš Mačej)
Sportnet|21. jún 2010 o 00:00

Nedeľňajšie predpoludnie prinieslo pre priaznivcov treťoligového futbalu vcelku chutný predkrm všetkým fanúšikom, ktorí sa po záverečnom hvizde rozhodcu ponáhľali pred televízne obrazovky sledovať druhé vystúpenie našej reprezentácie v Južnej Afrike.

KOŠICE. Nedeľňajšie predpoludnie prinieslo pre priaznivcov 3. ligového futbalu vcelku chutný predkrm všetkým fanúšikom, ktorí sa po záverečnom hvizde rozhodcu ponáhľali pred televízne obrazovky sledovať druhé vystúpenie našej reprezentácie v Južnej Afrike.

Šancí sa zrodilo dosť

Bezstarostnosť z budúcnosti sa na hre oboch tímov výrazne prejavila v tom, že viac-menej všetci hráči boli ofenzívne naladení, a tak to počas zápasu Krásna - N. Hrušov aj vyzeralo. Gólových príležitostí i šancí sa zrodilo dosť aj na tri zápasy, a tak sa v prvom rade vo výbornom svetle predviedli obaja brankári. I keď práve kiks Čikoša-Pavlička priniesol šťastné vyrovnanie hostí, ale práve gólman domácich v samom závere ratoval aspoň ten bodík. A tak aj vyznelo hodnotenie Vladimíra Sivu po zápase: "Škoda, v úvode sme mohli viesť aj 3:0 a my sme po nádhernej strele Bučka prehrávali. Po prestávke sme príliš skoro inkasovali ďalšiu ranu, no zároveň sa ukázal aj charakter mojich zverencov. Nepoľavili a išli za úspechom, ktorým bodík z ihriska súpera vždy je. Ale, ako sme mohli vyhrať, tak sme mohli odísť i s prázdnymi rukami. Veď aj súper mal dostatok možností zvíťaziť. Navyše mal výhodu, že sa dostal do dvojgólového trháku," ocenil hru svojho tímu bývalý prvoligový hráč B. Bystrice i Humenného. Naozaj bola pohľadná, a tak nie div, že N. Hrušov nemal problémy ani v druhom, pre nováčika súťaže vždy náročnejšom ročníku. V čom tkvie tento úspech malého klubu? "Ešte stále mladý kolektív hrá pomerne dlho pokope, a tak o sebe vie. Škoda, že z pracovných či študijných dôvodov nemôžeme trénovať ešte viac, lebo by sme si herne mohli aj na viac trúfnuť. Ale myslím si, že pre nás je táto súťaž optimálna. Možno aj trochu viac na naše možnosti, keď vezmem do úvahy, v akej konkurencii silných a podstatne väčších celkov účinkujeme. Ale kým to ide, nebudeme sa predsa brániť ďalšiemu posunu. Chlapci si to za svoj prístup určite zaslúžia," uzavrel dumky nad práve skončenou súťažou.

Parádny technický kúsok

Na druhej strane sme si vybrali tvorcu hry domácich Petra Matiu, ktorý predviedol v derniére jeden zo svojich najlepších výkonov v drese Krásnej. Navyše ho okorenil parádnym technickým kúskom pred druhým gólom domácich. To si tak naplánoval? "Nie, kdeže. Rozhodoval som sa v poslednom momente. Ideálne ma našla Chitavova prihrávka a keď som zbadal vybiehajúceho súperovho brankára, nechcel som naslepo vypáliť. Preto som mu strelu iba naznačil, no a vydarený lobík bol vyvrcholením celej peknej akcie. V tej chvíli som ani nepomyslel, že to na víťazstvo nebude stačiť," zdôveril sa sympatický odchovanec MFK Košice. "Hralo sa nám dobre. Prebiehajúce majstrovstvá sveta sú výbornou studnicou inšpirácií, a tak sa aj v tréningoch pokúšame niečo odkukané zrealizovať i na trávniku. A keď sa hrá bez tlaku z obáv o holú existenciu v súťaži, tak si niečo dovolíte i naostro v majstráku. To sa ľuďom páči a som rád, že to potleskom dokážu odmeniť. Vnímam to ako povzbudenie do ďalšieho drilu," prezradil bývalý mládežnícky reprezentant, 23-ročný záložník Krásnej.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Krásnej zažili ofenzívne hody