V Košiciach sa tri dni hralo na bránky vychýlené zo stredu

Skvelé oko. Francúzsky gólman Fabrice Lhenry (vpravo) si všimol pár centimetrové vychýlenie bránok od stredu klziska.
Skvelé oko. Francúzsky gólman Fabrice Lhenry (vpravo) si všimol pár centimetrové vychýlenie bránok od stredu klziska. (Autor: Veronika Janušková)
Marián Špacai|4. máj 2011 o 00:00

Počas prvých troch hracích dní MS v Košiciach boli obe bránky v Steel Aréne vo všetkých zápasoch vychýlené zo stredu o pár centimetrov. Na pokyn IIHF muselo dôjsť k náprave.



KOŠICE. Diery v betóne sú navŕtané v Steel Aréne správne, ale pri osadzovaní farebného podkladu bránkoviska švajčiarskou firmou pred MS prišlo k chybe. Netrafili sa, šli o pár centimetrov mimo.

Jedna o tri, druhá o sedem cm

Po premeraní sa zistilo, že jedna bránka je od stredu klziska posunutá o tri centimetre, druhá o sedem. „Stalo sa to naozaj pri príprave bránkoviska, chystala ho špecializovaná firma. Keď to pripravovali, došlo k miernemu posunutiu pozície, kde sú zapustené tyče oproti dieram navŕtaným v betóne. Zástupcovia firmy ešte v nedeľu v noci pricestovali do Košíc a znovu to prerobili, aby značky na ľade boli priamo nad dierami v betóne," uviedol pre Korzár riaditeľ organizačného výboru MS 2011 pre Košice Petr Handl.

Odhalil to francúzsky brankár

K premeraniu prišlo na pokyn medzinárodnej federácie IIHF. Podnet jej prišiel v nedeľu od francúzskych funkcionárov. Vychýlenie si totiž všimol francúzsky brankár Fabrice Lhenry. Ten má teda oči, veď šlo len o pár centimetrov! „Nie náhodou to zaznamenal gólman. Ako vidieť, ľudia, ktorí sa v bránkovisku pohybujú najviac zo všetkých, poznajú toto miesto do najmenšieho detailu a všimnú si všetko. Najdôležitejšie je, že je už všetko v poriadku."

Keďže na chybu sa prišlo až v nedeľu, prvé tri dni sa hralo na bránkach, ktoré boli „trošku mimo". Chválabohu, zatiaľ musia organizátori riešiť len takéto síce kuriózne, ale v podstate drobné problémy, za ktoré príliš nemôžu (deväťminútový výpadok svetla v prvom zápase Švajčiarsko - Francúzsko bol spôsobený prehriatím poistky). Vážnejšie nedostatky sa doposiaľ v Košiciach nevyskytli. „Presne tak, šlo o drobnú technickú vec, vývoj stretnutí to neovplyvnilo. Vďaka okamžitému nasadeniu sa za jednu noc pripravil ľad tak, aby už bolo všetko, ako má byť. Od pondelka to tak aj je," dodal P. Handl.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Košiciach sa tri dni hralo na bránky vychýlené zo stredu