V Iuvente je opäť Piskayová, Bačíková odchádza

Z Iuventy odchádza. M. Bačíková (s loptou) je na skúške v Poľsku.
Z Iuventy odchádza. M. Bačíková (s loptou) je na skúške v Poľsku. (Autor: tasr)
Sportnet|1. dec 2012 o 00:00

Brankárka Kudročová posilnila Senec. Michalovčanky spoznali súpera vo štvrťfinále Slovenského pohára.



MICHALOVCE. S novinkami v kuchyni úradujúceho slovenského šampióna Iuventy Michalovce sa v posledných dňoch roztrhlo vrece.

Kormidelník družstva Ján Packa privítal vo svojom košiari jednu staronovú hráčku, ďalšia je však na odchode z tímu.

Rošády v michalovskom kádri odštartovala spojka Zuzana Piskayová, ktorá od utorka opäť zarezáva so svojím materským celkom.

„Keďže po odchode Ukrajinky Julie Bachyrievovej na materskú dovolenku sme mali problém na strednej spojke, rozhodli sme sa stiahnuť Piskayovú z hosťovania v Šali. S tým nenamietali v šalianskom klube a ani samotná hráčka, preto je od začiatku týždňa táto 23-ročná hádzanárka opäť našou hráčkou,“ poznamenal na margo návratu Piskayovej športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrny.

V Slovane Duslo Šaľa pôsobila vyše dvoch sezón a nedávno si trikrát obliekla aj dres juniorského tímu Michaloviec.

Poľsko alebo Senec?

Na odchode z majstrovského celku je Martina Bačíková, ktorá sa od začiatku sezóny nedokázala presadiť v michalovskej zostave a na ihrisku sa takmer vôbec neobjavovala. To bolo dôvodom, prečo opúšťa Iuventu.

„Po konzultácii s trénerom Packom sme sa rozhodli, že bude lepšie, ak hráčku uvoľníme do iného klubu, aby sa rozohrala. Bačíková odcestovala na skúšku do Noweho Saczu, za ktorý mala včera odohrať prípravný duel. Ak tamojších trénerov upúta, zostane tam,“ skonštatoval J. Čúrny.

Práve s nováčikom najvyššej poľskej súťaže Olympiou-Beskid odohrali Michalovčanky v stredu prípravné stretnutie, v ktorom triumfovali hladko 33:20.

Ak M. Bačíková na skúške v Poľsku neuspeje, tak zrejme zamieri do Senca, ktorý o ňu prejavil záujem.

„Práve do ŠKP Piccard odišla na hosťovanie do konca sezóny ďalšia naša kmeňová hráčka Ingrid Kudročová,“ dodal športový riaditeľ.

Privítajú Kluž

Iuventa vo štvrtok večer spoznala svojho súpera vo štvrťfinále Slovenského pohára (SP). Je ním druholigový Martin, ktorý v osemfinále zdolal doma Banskú Bystricu 31:26.

„Zápas odohráme na súperovej palubovke o týždeň v nedeľu 9. decembra o 17. hodine,“ uviedol J. Čúrny, ktorý nás informoval aj o ďalšom programe Michaloviec.

„Z avizovanej účasti na turnaji v nemeckom Frankfurte zišlo, namiesto toho v piatok 14. decembra o 18.30 a o deň neskôr o 10.30 hod. privítame na svojej pôde účastníka skupinovej fázy Ligy majstrov, rumunský Jolidon Kluž. V prípade očakávaného postupu cez Martin by sme mali v posledný víkend tohto roku odohrať finálový turnaj SP, ktorý sa tentoraz uskutoční v Pezinku.“


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Iuvente je opäť Piskayová, Bačíková odchádza