V hokejovom Zvolene budú mať nového prezidenta

Róbert Mráz
Róbert Mráz (Autor: tasr)
SITA|9. apr 2009 o 11:33

Prezident hokejového klubu Slovnaft extraligy HKM Zvolen Róbert Mráz sa rozhodol k 30. aprílu ukončiť svoju činnosť v tejto funkcii.

ZVOLEN. Prezident hokejového klubu Slovnaft extraligy HKM Zvolen Róbert Mráz sa rozhodol k 30. aprílu ukončiť svoju činnosť v tejto funkcii, naďalej však zostáva ako jeden zo spolumajiteľov členom predstavenstva.

"V apríli (19. apríla - dopl. SITA) oslávim 65 rokov. Už je čas oddýchnuť si. Vo Zvolene nie je funkcia prezidenta len o športe, ale je s ňou spojených aj veľa organizačných, ekonomických a športových záležitostí," komentoval svoj odchod z najvyššej výkonnej funkcie v HKM Zvolen R. Mráz. O jeho nástupcovi rozhodne valné zhromaždenie klubu, ktoré bude v 3. dekáde mája, resp. začiatkom júna.

Mráz: Najviac si cením víťazstvo v Kontinentálnom pohári v roku 2005

Počas sedemročného pôsobenia na čele klubu spod Pustého hradu zaznamenal niekoľko športových úspechov. "Najviac si cením víťazstvo v Kontinentálnom pohári v roku 2005, keď sme vo finálovom turnaji zdolali aj silné Dinamo Moskva," hodnotil úspechy zvolenského hokeja v posledných rokoch P. Mráz a dodal:

"Výborná bola aj sezóna počas lockoutu v NHL, keď sme s troma Banskobystričanmi zo zámoria zostali vo finále extraligy tesne pod vrcholom." No nielen úspechy A-mužstva si cení jeden z tvorcov silného klubu: "Som rád, že výborné výsledky dosahuje aj náš mládežnícky hokej - prípravky, hokejové triedy, dorast aj juniori sa vo svojich súťažiach pohybujú na najvyšších priečkach."

Róbert Mráz ešte niekoľko týždňov ponesie bremeno prezidenta klubu, počas nich ho čaká ešte veľa práce. "Majitelia klubu sa dohodli, že HKM Zvolen neupustí od spoločnej letnej prípravy. Takže 6. mája nastupujú hráči pod vedením trénera Miloša Holaňa do prípravy na suchu," informoval prezident zvolenského hokeja.

Ekonomická situácia nie je jednoduchá

"Kto do nej nastúpi, to sa ukáže v najbližších dňoch. Ekonomická situácia nie je jednoduchá. Rokujeme o zmluvách so šiestimi hráčmi. Uvidíme, ako sa samotní hokejisti a ich agenti prispôsobia súčasnej situácii." Zvolenčania, ktorí sa už 12 rokov pohybujú v špičke slovenskej najvyššej hokejovej súťaže, chcú dať opäť šancu mladým.

"V kádri A-čka dostane príležitosť 5 hráčov z juniorky. Máme s tým dobrú skúsenosť. Tento rok sa výborne uchytili Tatar, Valach, či Ďaloga. A to ani nemusím hovoriť, že nás vyjdú podstatne lacnejšie ako skúsení hotoví hráči." O cieľoch pre budúcu sezónu rozhodne valné zhromaždenie, odstupujúci riaditeľ klubu Róbert Mráz však netají ambície: "Osobne si myslím, že by sme sa mali dostať do prvej štvorky a zopakovať aspoň taký pekný výsledok, aký sa nám podaril v nedávno skončenej sezóne."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»V hokejovom Zvolene budú mať nového prezidenta