V HC Lev sa dáva dokopy silná partia

Pre 36-ročného Martina Štrbáka, ktorý odohral v reprezentácii Slovenska rekordných 162 zápasov, je HC Lev Poprad v kariére už osemnástym klubom. V minulej sezóne hral za Dinamo Moskva.
Pre 36-ročného Martina Štrbáka, ktorý odohral v reprezentácii Slovenska rekordných 162 zápasov, je HC Lev Poprad v kariére už osemnástym klubom. V minulej sezóne hral za Dinamo Moskva. (Autor: TASR)
Ondrej Gajdoš|25. júl 2011 o 19:37

V kabíne HC Lev sa v príprave na KHL mieša slovenčina s češtinou, angličtinou aj ruštinou. Popradské mužstvo bude za súpermi v KHL cestovať privátnym lietadlom. Najbližší Minsk je vzdialený asi 900 km, kým do Chabarovska je to vyše 8000 kilometrov.

BRATISLAVA. Najhokejovejším mestom na Slovensku bude v nadchádzajúcej sezóne Poprad. Extraligové mužstvo HK bude chcieť zopakovať finále z minulého ročníka a nováčik HC Lev sa stane v Kontinentálnej hokejovej lige prvým klubom mimo územia bývalého Sovietskeho zväzu. Obidva tímy sa už naplno pripravujú na popradskom zimnom štadióne.

„Spolupráca sa rozbieha na dobrých základoch, s extraligistami sa vieme dohodnúť na využívaní ľadu i ďalších priestorov,“ povedal Róbert Pukalovič, asistent trénera HC Lev. Hlavným koučom je Čech Radim Rulík. Ich mužstvo vstúpi do KHL 10. septembra domácim zápasom s Omskom.

Nagy sa pridá dnes

HC Lev odštartoval prípravu na ľade minulý týždeň, teraz už trénuje dvojfázovo. Na súpiske je zatiaľ 22 mien, mal by ešte pribudnúť jeden obranca a dvaja útočníci. V mužstve je deväť Slovákov a rovnaký počet Čechov, dvaja Švédi, jeden Kanaďan, jeden Američan.

„Príchodom útočníkov Nagya s Bartečkom stúpne kvalita tímu, dáva sa dokopy silná partia,“ pochvaľoval si Pukalovič. „Máme na skúške trinásť hráčov, väčšinou ruských, z nich by sme mohli doplniť mužstvo.“

V príprave je teraz 33 hráčov. Nagy sa pridá dnes, kým Bartečko s dvoma zámorskými obrancami prídu neskoršie. V kabíne sa mieša slovenčina s češtinou, angličtinou aj s ruštinou.

Lev nebude zaostávať

„Ubytovanie som si našiel v apartmáne v tichej lokalite pri golfovom ihrisku vo Veľkej Lomnici, býva tu aj viacero ďalších hráčov. Autom sa odveziem k zimáku za desať minút,“ vravel skúsený obranca Martin Štrbák z Prešova. V ruských kluboch odohral osem sezón, naposledy pôsobil v Diname Moskva. „Priznám sa, v začiatkoch formovania HC Lev som mal obavy. Ale teraz vidím, že sa skladá dobré mužstvo. V KHL by nemalo zaostávať. Už sa neviem dočkať začiatku ligy a návratu do Moskvy. Naopak, vôbec sa neteším na dlhé, únavné cesty na východ, až do Chabarovska. Ale aj to patrí k lige.“

Útočník Peter Ölvecký si našiel byt v Novej Lesnej, dvojica kamarátov Ján Laco a Rudolf Huna z Liptovského Mikuláša býva v apartmáne len desať minút peši od zimného štadióna.

Šesť bekov má 190 cm a viac

Vladimír Mihálik bude s 203 centimetrami zrejme najvyšším hráčom v KHL, medzi deviatimi obrancami Leva sú aj ďalší piati vysokí 190 cm a viac. Na popradskom klzisku kanadských rozmerov 56 x 26 m to nebudú mať útočníci hostí ľahké.

„Chceme pre mužstvo pripraviť taký herný štýl, aby sme doma boli vo výhode, a keď pôjdeme za súpermi, aby sme nezostali zaskočení väčšími klziskami,“ poznamenal Róbert Pukalovič. „Optimisticky znie správa, že z Popradu budeme lietať privátnym jetom, a tak na cestách sa hneď po zápase môžeme presunúť do ďalšieho mesta.“

Na mape je najbližším súperom Popradu Minsk vzdialený asi 900 km, kým do Chabarovska je to vyše 8000 kilometrov.

Kontinentálna hokejová liga nesie pečať druhej najlepšej ligy po zámorskej NHL. Popradský Lev dáva možnosť vstúpiť do KHL ďalším slovenským hráčom, premiéru v nej zažijú Laco, Mihálik, Bartečko, Huna, Ölvecký či Špirko.

„Fanúšikovia na Slovensku budú mať možnosť vidieť špičkové európske kluby, hráčov, môžu porovnávať úroveň domácej extraligy,“ doplnil Pukalovič. „Verím, že to bude motivácia pre mladých slovenských hokejistov, aby sa zlepšovali a časom sa dostali aj na ľad KHL.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»V HC Lev sa dáva dokopy silná partia