V dramatickom závere neduržal Tatran remízu

Sportnet|11. okt 2010 o 00:00

Slovensky hádzanársky majster bodovo neuspel ani v treťom vystúpení základnej skupinovej fázy Ligy majstrov. Tatran Prešov po prehrách s Veszprémom a dánskym Koldingom prehral najtesnejším rozdielom na predmestí Göteborgu o jediný gól. Zápas, ktorý dvíhal

svojim dramatickým zauzlením divákov zo sedadiel, domáci rozhodli dve sekundy pred koncom.

GÖTEBORG. Slovenský hádzanársky šampión nerozohral stretnutie so Savehofom najhoršie. Na začiatku viedol o dva góly no neskôr sa karta začala obracať a Prešov prehral polčas o 5 gólov. Na začiatku druhého polčasu očakávaný nástup Tatrana neprišiel. Domáci ušli až na rozdiel 9 gólov. Až vtedy začala veľká prešovská naháňačka. Vyrovnanie prišlo v 58 minúte z ruky Antla po premenenej sedmičke. V posledných sekundách ale prešovský kanonier náskok nezakončil a v hektickom závere boli šťastnejší domáci hráči, ktorí pečatili dve sekundy pred posledným hvizdom.

Chýbal väčší tlak spojok

"Počítal som s tým, že tento zápas vyhráme, nakoniec veľa k tomu nechýbalo," hodnotil po stretnutí tréner Tatrana Prešov Rastislav Trtik. "Nášmu tímu chýbal väčší tlak zo spojok. Môžem povedať, že v niektorých fázach, kedy sme 9-gólový náskok súpera doťahovali, bola fantastická obrana. Boli aj fázy, kedy sme hrali oslabení, hráči boli trestaní na základe posúdenia arbitrov. Do hry sme sa dostali vysunutou obrannou aktivitou, hrali sme už vlastne vabank. Pravdou je, že na začiatku druhej časti nám to trochu ušlo, o tom, ako majú spojky hrať, som mal celkom inú predstavu. Najhoršie na tom je, že z týchto postov nevieme vytvárať účinný tlak. Radčenko zo štrnástich pokusov premenil len päť, čo je veľký luxus. Iste, v záverečných fázach zahral potom fantasticky, takže nie je čo tomuto skúsenému hráčovi vyčítať. Spokojný môžem byť s Menkovičom, ktorý štyrikrát vystrelil a dal štyri góly. Viac aktivity som očakával od Mikéciho a Kristopansa. Kto tento zápas videl, a má svoj úsudok, zrejme si urobí rovnaký záver ako ja. Pokiaľ chceme uhrať nejaké body, zo spojok musíme tlačiť oveľa viac."

Brankár Tatrana Prešov Jakub Krupa sa našiel v záverečných fázach stretnutia, aj jeho pričinením Prešovčania náskok zmazali. Žiaľ, gólman zeleno-bielych sa radosťou v hale Skandinavium nenadchýnal. "Určite to bol najšialenejší zápas v mojej kariére. Bolo nám jasné, že so Savehofom môžeme hrať vyrovnanú partiu. Vedeli sme, že to nie je super ako trebárs Veszprem, Hamburg čí Montpellier. Skrátka, čakal nás hrateľný súper. Keď sme však prehrávali už o 9 gólov, bolo aj mne všelijako. Iste, každý hráč vždy verí, že sa nakoniec to zlé na dobré obráti. Nakoniec sa to všetko vyvinulo tak, že hrozivý náskok sme vyrovnali. Myslím, že zápas v značnej miere ovplyvnili vylúčenia na jednej aj druhej strane. Náskok sme síce stiahli, no o to viac ma to hnevá, že ani ten bod, ktorý sme mali prakticky v rukách, nesiahli. Podľa mňa minimálne bod sme si v tomto stretnutí zaslúžili."

Sumár 3. kola

IK Sävehof (Švéd.) - Tatran Prešov (SR) 33:32 (16:11)
Najviac gólov za Sävehof: Fridén 7/2, J. Jakobsson 6. Tatran: Krupa, Popčák - Mazúr, T. Mažár, Michal Urban 1, Géci, D. Krok 1, Kristopans 3, Radčenko 6, Tumidalský 5, Mikéci 2, Sobol 4/2, Menkovič 4, Antl 6/3, Dudáš. Pok. hody: 6/5 - 6/5, vylúčení: 9 - 10, ČK: 42. J. Nielsen za 3 vylúčenia, 43. Albrechtson za hrubý faul - 39. Dudáš za hrubý faul, 60. Sobol za 3 vylúčenia, rozhodovali: Kuz a Žoba (obaja Ukr.), 2400 divákov. Ďalšie výsledky: KIF Kolding (Dán.) - HSV Hamburg (Nem.) 32:30, MKB Veszprém KC (Maď.) - Montpellier Agglomeration (Fr.) 27:26.

1. Kolding 3 3 0 0 101:89 6
2. Veszprém 3 3 0 0 95:83 6
3. Montpellier 3 1 0 2 85:78 2
4. Hamburg 3 1 0 2 90:91 2
--------------------------------------
5. Sävehof 3 1 0 2 84:10 3 2
6. Prešov 3 0 0 3 88:99 0

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V dramatickom závere neduržal Tatran remízu