V derby rezerv gólov i kiksov ani maku

Sportnet|22. mar 2010 o 00:00

Útočník Ľuboš Belejík sa z povedomia futbalovej verejnosti trochu vytratil. Po dohode s klubom mal v zime možnosť zmeniť dres.

Angažmán v zahraničí mu však nevyšiel. Futbalovú jar začal síce znovu v Prešove, ale nie v corgoňligovom 1. FC Tatran.

PREŠOV. Keď z ponuky 1. FC Brno pre Ľuboša Belejíka nakoniec zišlo, rozhodol sa pre možnosť zotrvať v klube, v ktorom vyrastal. V prvom jarnom zápase v Podbrezovej aj on vyšiel naprázdno, ale zato v domácej premiére druholigovej odvety si to bohato vynahradil.

Belejíkov prvý hetrik

Za dôveru sa trénerovi 1. FC Tatran Prešov juniori Jozefovi Kostelníkovi odvďačil kapitánskou páskou na rukáve klasickým hetrikom. "Odkedy hrávam za mužstvá dospelých, tak na trojgólový zápis, tobôž už nie čistý hetrik, si ozaj nespomínam," úspešný strelec najprv zalovil v pamäti a potom pokračoval. "Mám naozaj úprimnú radosť, že môžem hrávať za tento tím i zato, že som mu v zápase Košicami takto pomohol." Hostia začali s podporou vetra a Juharom mali aj prvú šancu. Po prvom góle však súper akoby stratil pôdu pod nohami. Kopil chybu na chybu a hlavne na to doplácal. "Všetko to priniesol vývoj hry. My sme sa snažili protihráčov napádať v zárodku ich akcií, hrať svoju osvedčenú hru. Po počiatočnom oťukávaní nám to začalo vychádzať."

Základom výborné napádanie

Rezervné tímy corgoňligistov si to rozdali pekne otvorene. Taktickú, teda prílišnú zviazanosť nebolo cítiť. Hra akoby bez zábran sa nevyplatila predovšetkým hosťom. Prešovčania ich ku chybám nútili a keď prišli, tak ich za ne aj trestali. "Ako som už naznačil, základom všetkého z našej strany bolo výborné napádanie na polovici súpera, získavanie lôpt a kvalitný, rýchly prechod do útočných kontier," mienil kapitán tímu prešovských juniorov. Do takéhoto zabehaného súkolia útočník zeleno-bielych Ľ. Belejík vhodne zapadol. Mala by to však byť iba jeho prechodná stanica. "Mojím úmyslom je zmeniť klub, ale vedeniu 1. FC Tatran som vďačný, že kým si niečo nájdem, môžem naďalej hrávať za Prešov. Vynasnažím sa aj v ďalších zápasoch odviesť za to poctivú robotu."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V derby rezerv gólov i kiksov ani maku