V Bratislave exhibícia Slovan - Tampa Bay Lightning

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. (Autor: SITA, AP)
SITA|15. aug 2008 o 15:00

Slovenskí hokejoví fanúšikovia sa môžu tešiť na skutočnú lahôdku, 30. septembra sa v bratislavskej Samsung Aréne uskutoční exhibičné stretnutie medzi Slovanom Bratislava a Tampa Bay Lightning.

BRATISLAVA 15. augusta (SITA) - Slovenskí hokejoví fanúšikovia sa môžu tešiť na skutočnú lahôdku, 30. septembra sa v bratislavskej Samsung Aréne uskutoční exhibičné stretnutie medzi úradujúcim majstrom HC Slovan Bratislava a víťazom Stanleyho pohára z roku 2004 Tampa Bay Lightning. "Organizovanie takéhoto duelu je splnením viacerých snov.

Pre fanúšikov to bude jedinečná možnosť vidieť naživo hviezdy kanadsko-americkej hokejovej NHL, za všetkých spomeniem Vincenta Lecavaliera či Martina St. Louisa. Väčšina hráčov si takisto nemôže povedať, že absolvovali zápas proti mužstvu zámorskej profiligy. Rovnako je to aj splnenie manažérskeho sna, pretože takéto stretnutie sa neorganizuje raz za rok, ba ani raz za desaťročie," povedal predseda predstavenstva a generálny manažér Slovana Bratislava Maroš Krajčí. Ten vyzdvihol veľmi ústretové rokovania, ako zo strany vedenia NHL, tak aj od hráčskej asociácie NHLPA.

Súťaže v Európe sa posilňujú

"Vo všeobecnosti prevláda trend posilňovania pozícií súťaže v Európe. Forma prípravných zápasov je ideálna. Dôvodom je aj skutočnosť, že veľa hráčov pochádza z Európy," prezradil zástupca vedenia profiligy Ken Yaffe. "Pri výbere miesta a určovaní podmienok sme brali ohľad na potreby jednotlivých klubov, ktoré sú na európskom turné." Radosť z možnosti absolvovať exhibíciu vyjadril aj zástupca Tampy Jim Hammet. "Som veľmi rád, že sa predstavíme počas svojho pobytu v Európe aj na Slovensku. Hráči v kabíne počuli o tejto krajine a teraz je možnosť zažiť to na vlastnej koži. Nemenej dôležitým faktorom je naša snaha predviesť sa čo najširšiemu okruhu hokejových priaznivcov, ako aj marketingovo expandovať na európske trhy."

Maroš Krajčí prezradil aj informácie zo zákulisia. "Rokovali sme o tom približne tri týždne, okrem toho prebehli dve návštevy účastníkov samotného stretnutia. Prišli sa pozrieť aj zástupcovia NHL a NHLPA. Prešli si kabíny, štadión, ubytovanie aj program. Boli to týždne tichej a tvrdej roboty, ale nakoniec sa to podarilo. Pokiaľ to nebolo isté, nechceli sme dať informáciou von.

Čakalo sa na istotu

Aj v kabíne o tom vedeli iba traja hráči. Stále existovala možnosť, že to nevyjde. Ešte mám v živej pamäti kauzu Matvichuka a Isbistera z roku 2005. Takže sme čakali na istotu," priblížil generálny manažér Slovana. "Nebyť našich kontaktov a najmä kontaktov Erica Assimakopoulosa, asi by ten zápas na Slovane nebol. Ľahko sa mu lobovalo z titulu mena Slovana, ktoré klub v Európe má. Tampu nám pridelili, nevyberali sme si. Je to jeden z posledných víťazov Stanleyho pohára, preto nebol dôvod rozmýšľať nad zmenou súpera."

Aby sa takýto zápas mohol uskutočniť, bude musieť vedenie Slovana zabezpečiť niektoré detaily. "Samozrejmosťou je posilnenie ochrany. Aby sa predišlo prípadným zraneniam, budeme musieť podľa predstáv upraviť niektoré časti mantinelov. Veľkosť hracej plochy sa však s určitosťou meniť nebude," oznámil Krajčí a pokračoval: "Okrem exhibičného zápasu v Bratislave absolvuje Tampa aj dva pre verejnosť otvorené tréningy."

Špeciálnu príchuť bude mať stretnutie pre súčasného kormidelníka "belasých" Zdena Cígera. Ten totiž ešte počas hráčskej kariéry absolvoval v drese "bleskov" 27 duelov a cesty oboch strán sa nerozišli práve najideálnejšie. "Určite si v klube na Zdena pamätajú. On sám si na Tampu už tiež určite brúsi zuby, veď jeho odchod nebol práve najšťastnejší," poznamenal Krajčí. Pre fanúšikov budú pripravené rôzne suveníry z tohto duelu a rokovania budú prebiehať aj o odvysielaní stretnutia v televíznom prenose.

Nachádzate sa tu:
Domov