V Bosne ich kukláči strážili na každom kroku

(Autor: mšk)
Sportnet|8. dec 2015 o 00:00

V predvianočnom období prišiel domov na východ Slovenska humenský rodák Jozef Škrlík.

V predvianočnom období prišiel domov na východ Slovenska humenský rodák Jozef Škrlík, asistent trénera futbalovej reprezentácie Kazachstanu do 21 rokov.

HUMENNÉ. Od leta začalo duo Sirmelis – Škrlík s Kazachmi nový kvalifikačný cyklus o postup na majstrovstvá Európy „21“ v Poľsku.

Prvá fáza kvalifikácie znamenala štyri stretnutia (vonku: Bosna a Hercegovina 2:1, Nórsko 1:2, Anglicko 0:3, doma: Švajčiarsko 0:1), v nich získané tri body.

Asistent kazašskej dvadsaťjednotky tak spoznal nové futbalové krajiny.

„Nórsko charakterizujú najmä zimné športy, ale je badať aj futbalový výkonnostný rast, nórsky futbal už dnes nie je žiadny outsider. Čo sa Anglicka týka, kolíska futbalu môže byť iba jedna. Futbal je tam sviatkom, náboženstvom – vidieť štadióny, zažiť atmosféru, celkovú zanietenosť pre futbal... Bol som chvíľami až v úžase, čo dokázalo šestnásťtisíc divákov v hľadisku svojmu mužstvu pripraviť,“ pousmial sa Jozef Škrlík.

Európou sa nesie rúško teroristických útokov. Bola zvýšená bezpečnosť či výnimočné opatrenia aj súčasťou kazašských stretnutí či cestovania?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Bosne ich kukláči strážili na každom kroku