V Bardejovskej Novej Vsi vládne po jeseni pohoda

Prehra v zápase s Lipanmi mrzí, celkovo sú však v klube spokojní.
Prehra v zápase s Lipanmi mrzí, celkovo sú však v klube spokojní. (Autor: Peter Cingeľ)
Sportnet|26. nov 2015 o 00:00

Po jesennej časti skupinovej 3. futbalovej ligy je ŠK Milénium 2000 Bardejovská Nová Ves na 8. mieste.

Sedem víťazstiev a dve remízy sú dobrou vizitkou, no potešila aj gólová bilancia 33:24. Najlepšími strelcami sú Tomáš Kiseľ autor deviatich gólov, Tomáš Jusko dal osem. Doma vyhrali šesť duelov a vonku zápas v Trebišove.

BARD. NOVÁ VES. Herný prejav mužstva sa podstatne zmenil príchodom hráčov, ktorí sa presadili pri útočnom poňatí najmä v domácich zápasoch, čo potešilo aj trénera Jozefa Žofaja.

„Vládne spokojnosť s postavením, no troška sme výkonnostne zaostali na súperových trávnikoch. Myslím si, že mali sme viac bodovať ako pri jednej výhre a remíze. Keď nás domáci dostali trošku pod tlak a inkasovali sme gól, tak sme sa nevedeli postaviť na nohy. Niektoré zápasy sme ľahko prehrali. Vynahradili sme si to doma, straty neboli až také veľké.“

Silní najmä doma

Fakty
Strelci gólov po jesennej časti
Tomáš Kiseľ 9, Tomáš Jusko 8, Ladislav Stachura 5, Mário Macečko 3, Mário Jančošek 2, Jakub Fiľakovský 2, Nikola Kačmarčík 1, František Knap 1, Boris Mihaľov 1

Na domácom štadióne dokázali vnútiť súperovi svoju hru a z celkového počtu strelených gólov dali pred svojimi fanúšikmi až 25, vonku len osem.

„Hlavne doma sme sa snažili dostať súpera pod tlak, aby robil chyby, po ktorých sme dávali góly. Tak sa stalo, že sme dali najviac gólov v súťaži zo všetkých mužstiev. V kádri prevládajú útočné typy hráčov, smerom dozadu je u nich troška problém. Určite nás bude dlho mrzieť prehra doma s Lipanmi, aj keď sme dlhé minúty hrali na ich polovičke. Mali sme dostatok príležitosti, no keďže sme nedali gól, tak to bola jediná naša domáca prehra. Keby sme bodovali, tak v tabuľke by sme boli na štvrtom mieste,“ vrátil sa k azda najlepšiemu zápasu uplynulej časti kormidelník Žofaj.

V tabuľke strelcov dominovala trojica hráčov, ktorá figuruje aj celkovo v desiatke, čo je oproti minulej sezóne výrazný pokrok v efektivite tímu.

„Je to výsledkom podpory zozadu pri čiarach, aj to je dôkazom toho, že naša hra má útočný prejav. Nehrali sme len na dvoch útočníkov, ale zo stredovej formácie nastupovali ďalší, dokázali formovať kvarteto koncových hráčov a výsledkom bola nečakane dobre a presné zakončenie. Prínosom je aj zlepšenie disiciplíny nielen v samostných zápasoch, no aj v tréningovej príprave, tu však musíme rešpektovať profesionálne postavenie hráčov.“

Partizán – ŠK Milénium

Počas rekonštrukcie mestského štadióna Partizán Bardejov, druholigové zápasy aj v jari budú na ihrisku ŠK Milénium, prezident klubu František Šott starší očakáva, že to mesto aj patrične ocení.

„Stojí nás to nemalo síl, aby sme náš skromný futbalový stánok nielen udržiavali, ale aj zveľaďovali. Tréner Partizána vyjadril spokojnosť s kvalitou prostredia i trávnika, doteraz tu dosiahli dobré výsledky. Už v minulosti bola dobrá spolupráca oboch mestských klubov pri hosťovaní, či prestupoch hráčov. Teraz je tu opäť návrh, aby Partizán mal B mužstvo alebo farmu, tak ako je to v iných kluboch, futbalová legislatíva to dovoľuje. My v tejto sezóne nemáme z Partizána nikoho, je to na ich škodu. Naša 3. liga je kvalitná, tu by si nielen mladí, no aj tí skúsenejší mohli podstatne viac zahrať na striedavý štart. Aj preto k nám za kvalitou zamierili Jakub Fiľakovský i Tomáš Jusko. Sme vyslovene amatérsky klub, máme tu niekoľko študentov, stálych zamestnaných v rôznych profesiách. Čo je ale dôležité, dokážeme aj pre mladé talenty pripraviť dobré podmienky, aby nekončili v tých najnižších súťažiach bez športového rastu.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Bardejovskej Novej Vsi vládne po jeseni pohoda