Úvodná konfrontácia hokejistov s Popradom

Ľubomír Sabol pri puku. Po roku sa vracia do Bardejova.
Ľubomír Sabol pri puku. Po roku sa vracia do Bardejova. (Autor: tasr)
Sportnet|12. aug 2014 o 00:00

Hokejisti Bemaco HC 46 Bardejov majú mesiac na to, aby sa pripravili na viac ako polročný maratón majstrovských prvoligových zápasov.

Už druhý týždeň sa korčuľujú na domácom ľade, kde k dvojfázovým tréningom pribudnú dve prípravné stretnutia s extraligovým Popradom. Do konca augusta ich bude deväť.

BARDEJOV. Prvé tréningy na ľade absolvoval káder trénera Branislava Kohutiara na ľade v Košiciach, no na tom domácich sa zoznamujú aj s novým rozdelením jednotlivých častí. Podľa dĺžky plochy sa predĺžili obranné tretiny, keďže bardejovský ľad má 58 m, tak to bolo na jednej i druhej strane po 1,80 m, čím sa výrazne skrátilo stredné pásmo.

Nové formácie

Takmer tri mesiace trvalo, kým sa v klube našli vhodné typy ako nahradiť odchádzajúcich. Tréner Branislav Kohutiar vyslovil presvedčenie, že sa to podarilo: „Do určitej miery áno, no potrebujeme ešte jedného obrancu. Teraz chceme jednotlivé formácie prispôsobiť individuálne. Hľadajú sa väzby dvojíc, či trojíc tak, aby si hráči sedeli. Prípravné zápasy ukážu, či jednotlivé formácie sú nemenné, no určite dôjde k zmenám.“ Dostatok kmeňových hráčov bude podľa Kohutiara výhodou: „Kto chce byť úspešný, musí mať mužstvo už od začiatku sezóny, keď chce splniť tie najvyššie ciele v závere súťaže. Bolo by zbytočné tu mať hráčov na striedavý štart, ktorí by nemohli nastúpiť v play off, či baráži. Kostra mužstva zostala z minulého roka, typologicky sme hľadali vhodné typy jednak po ľudskej a jednak po hráčskej stránke.“

Prípravné zápasy

Budú aj o tom, že priestor na ľade sa úplne zmenil, stredné pásmo je strašne úzke a koncové výrazne väčšie. Kohutiar si myslí, že to bude atraktívnejšia hra pre divákov: „Viac sa bude hrať v tretinách, preto je to tak robené. Treba sa s tým vyrovnať, no určite to prinesie zmenu štýlu hry, viac sa bude hrať v útočných pásmach, bude väčší tlak na bránu.“

Program prípravných zápasov: 12. 8. o 17. hod.: Bardejov – Poprad, 15. 8.: Poprad – Bardejov.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Úvodná konfrontácia hokejistov s Popradom