Utajený i avizovaný medzinárodný futbal

Erik Bogdanovský. Športový riaditeľ Tatrana pripúšťa i ďalší možný pohyb v kádri.
Erik Bogdanovský. Športový riaditeľ Tatrana pripúšťa i ďalší možný pohyb v kádri. (Autor: jale)
Sportnet|12. júl 2010 o 00:00

V závere minulého týždňa odohrali futbalisti 1. FC Tatran Prešov dva medzinárodné prípravné zápasy. Piatkový, s rumunským ligistom Gaz Metan Medias, pred verejnosťou tajili. Sobotňajší s poľským Nowym Targom však avizovali.

V závere minulého týždňa odohrali futbalisti 1. FC Tatran Prešov dva medzinárodné prípravné zápasy. Piatkový, s rumunským ligistom Gaz Metan Medias, za ktorý chytá bývalý gólman Tatrana Miloš Buchta a najnovšie tam zamieril aj Jaroslav Prekop, v Prešove pred verejnosťou tajili. Sobotňajší s poľským Nowym Targom však avizovali.

PREŠOV. "Zápas s rumunským Gaz Metan Medias sme mali v našich plánoch. Mali sme však aj dôvody, ktoré nechcem konkretizovať a pre ktoré sme o tomto medzinárodnom stretnutí vopred neinformovali," povedal nám na margo utajovaného duelu tréner 1. FC Tatran Prešov.

Otáznik musí bokom

Kormidelníka zeleno-bielych Romana Pivarníka sme zastihli pred sobotňajšou generálkou na novú sezónu s Nowym Targom v debate so športovým riaditeľom 1. FC Tatran Prešovom Erikom Bogdanovským. Tá veru nebola veru zvlášť optimisticky ladená. Reč sa krútila okolo možného ohrozenia na 17. júl plánovaného štartu našej najvyššej futbalovej súťaže. R. Pivarník nakoniec rozhovor ukončil slovami: Či sa bude, alebo nebude o týždeň hrať, ide mimo nás. My sa však musíme pripravovať tak, že hrať sa bude."

Hráči s väzbami na prešovský klub

V prešovskom Tatrane po minulej sezóne došlo v kádri k značnému pohybu. Smerom von i dovnútra. "Už dlhšie v klube deklarujeme, že radi by sme dať čoraz väčší priestor hráčom, ktorí majú, prípadne v minulosti mali nejaké väzby na náš klub," otvoril priestor na konkrétne argumenty E. Bogdanovský. "Začnem tým, že sme o ďalšie dva roky predĺžili profesionálnu zmluvu s Michalom Piter-Bučkom. Len pripomeniem, že na rovnaké obdobie sa nám upísal aj Janko Papaj. Do corgoňligového kádra sme z vlastnej liahne posunuli Jozefa Dolného. Ďalšími mladíkmi sú v ňom David Guba, Erik Bogdanovský, či najnovšie v príprave skúšaní Patrik Jacko a Jakub Bartek. Sú tu však aj futbalisti s východniarskymi koreňmi, Bardejovčania Miroslav Hanuščák a Slavomír Kica. Na hosťovanie z tureckej Kasimpasy sa vracia odchovanec Martin Baran, z budapeštianského Honvédu zase Viliam Macko. Pracujeme na návrate Petra Bašistu, zmluvne síce viazaného s jedným tímom českej Gambrinus ligy, ktorý by sa však po zranení mohol rozohrávať práve v klube, v ktorom ako mladík s veľkým futbalom začínal."

Nevylučujú ani ďalšie zmeny

V 1. FC Tatran Prešov neostali hráči, ktorí nedávno mali miesta v základnej zostave. "Hosťovania skončili u nás Matejovi Ižvoltovi, Pavlovi Jurčovi a Branislavovi Tesákovi. Michalovi Ščasnému sa zmluva skončila a chystá sa inde do sveta. Michal Hanek s Miroslavom Poliačekom sa zase nevošli do kádra, s ktorým tréner Roman Pivarník ráta na ďalšiu sezónu," informoval ďalej športový riaditeľ 1. FC Tatran Prešov, ktorý však nevylúčil ani ďalší pohyb v kádri počas prestupového termínu pokračujúceho do 15. septembra.

Ako hrali

V bezgólovom prípravnom stretnutí s rumunským Gaz Metan Medias hral Prešov v zostave: Diviš - Papaj, Farbák (po zranení ho nahradil Šafranko), Krajník, Josl - Piter- Bučko, Ma. Baran - Pa. Cicman, Macko, Vršajevič - Belejík. Vo víťaznom stretnutí s poľskou Sandecjou Nowy Sacz 3:0 (2:0) poslal tréner R. Pivarník na trávnik túto zostavu: Plánička - Hanuščák, Bašista, Bartek, Kica - Šafranko, Jacko - Pribula, Katona, Dolný - Bernardo. Góly: Katona, Bašista, Pribula.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Utajený i avizovaný medzinárodný futbal