US Open: Gajdošovej premiérový postup do 3. kola

SITA|31. aug 2006 o 20:13

NEW YORK 31. augusta (SITA) - Slovenská tenistka Jarmila Gajdošová postúpila po prvý raz v kariére do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji. Gajdošová si vo štvrtkovom súboji 2. kola na US Open (dotácia ...

NEW YORK 31. augusta (SITA) - Slovenská tenistka Jarmila Gajdošová postúpila po prvý raz v kariére do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji. Gajdošová si vo štvrtkovom súboji 2. kola na US Open (dotácia 18,585 mil. USD, tvrdý povrch) v New Yorku poradila s Ukrajinkou Viktoriou Kutuzovovou 6:3, 7:6 (5). Súperkou 19-ročnej Slovenky, ktorej patrí v rebríčku WTA Tour 86. priečka, v súboji o postup do osemfinále bude víťazka súboja Dinara Safinová (12-Rus.) - Juliana Fedaková (Ukr.)


Dvojhra žien - 2. kolo:

Jarmila Gajdošová (SR) - Viktoria Kutuzovová (Ukr.) 6:3, 7:6 (5)

Vo vyrovnanom prvom sete začala podávať ako prvá 19-ročná Slovenka, no o rok mladšia súperka jej na servise úspešne kontrovala až do stavu 3:4. Vtedy Gajdošová po prvý raz v stretnutí vzala podanie Kutuzovovej (102. v rebríčku WTA) a zvýšila na 5:3. Vzápätí Slovenka pri svojom podaní čistou hrou potvrdila zisk I. setu na 6:3. V druhom sete obe hráčky viackrát za sebou stratili svoj servis. Gajdošová prehrávala už 1:3, ale po rebrejku vyrovnala na 3:3 a potom sa súperky ťahali o každú loptičku až do tajbrejku. V ňom viedla Slovenka hneď na začiatku 2:0. Ukrajinka ešte vyrovnala na 2:2, ale potom Gajdošová sériou štyroch víťazných loptičiek zvýšila na 6:2. Napokon rodená Bratislavčanka premenila až štvrtý mečbal na 7:5 a premiérovo v kariére si zahrá medzi 32 najlepšími hráčkami na grandslamovom turnaji.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»US Open: Gajdošovej premiérový postup do 3. kola