US Open - Do semifinále Clijstersová a Šarapovová

SITA|7. sep 2005 o 07:18

NEW YORK 7. septembra (SITA) - Prvú semifinálovú dvojicu dvojhry žien na záverečnom grandslamovom tenisovom turnaji roka US Open v New Yorku (celková dotácia 17,742 mil. USD) vytvorili Belgičanka Kim ...

NEW YORK 7. septembra (SITA) - Prvú semifinálovú dvojicu dvojhry žien na záverečnom grandslamovom tenisovom turnaji roka US Open v New Yorku (celková dotácia 17,742 mil. USD) vytvorili Belgičanka Kim Clijstersová a Ruska Maria Šarapovová, keď obe si so svojimi súperkami vo štvrťfinále poradili po trojsetových a vyše dvojhodinových drámach. Štvrtá nasadená Clijstersová zdolala víťazku US Open z rokov 2000 a 2001, turnajovú desiatku Američanku Venus Williamsovú 4:6, 7:5, 6:1. Najvyššie nasadená Šarapovová vyradila deviatu nasadenú krajanku Naďu Petrovovú 7:5, 4:6, 6:4. Ani jedna z prvých dvoch semifinalistiek ešte US Open nevyhrala. Najúspešnejšia hráčka na tvrdých povrchoch v tomto roku Clijstersová (dovedna 5 víťazných turnajov) nemá na konte dokonca ani jedno grandslamové prvenstvo. Zatiaľ čo 18-ročná Šarapovová sa do semifinále amerického Grand Slamu prebojovala po prvý raz, o štyri roky staršia Belgičanka už má na konte jedno neúspešné finále spred dvoch rokov, keď podľahla krajanke Justine Heninovej-Hardennovej.

Zostávajúce dva štvrťfinálové zápasy ženskej dvojhry: Mary Pierceová (12-Fr.) - Amélie Mauresmová (3-Fr.) a Jelena Dementievová (6-Rus.) - Lindsay Davenportová (2-USA) sú na programe v stredu.


Dvojhra žien - štvrťfinále:

Kim Clijstersová (4-Belg.) - Venus Williamsová (10-USA) 4:6, 7:5, 6:1

Maria Šarapovová (1-Rus.) - Naďa Petrovová (9-Rus.) 7:5, 4:6, 6:4


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»US Open - Do semifinále Clijstersová a Šarapovová