Urban by chcel na maratóne skončiť v najlepšej desiatke

Jozef Urban. Na trati košického maratónu.
Jozef Urban. Na trati košického maratónu. (Autor: Judita Čermáková)
Patrik Fotta|30. sep 2016 o 00:00

Do prípravy dal maximum toho, čo mohol.

KOŠICE. Jedným zo slovenských favoritov na maratónsky titul bude v nedeľu na MMM aj Jozef Urban, ktorý je aktuálne bežcom TJ Obalservis Košice. K

onkrétny čas, ktorý si trúfa zabehnúť, neprezradil, no vzhľadom na jeho formu a zdravotný stav sa dá očakávať útok na najvyššie priečky.

Pár dní pred štartom 93. ročníka Medzinárodného maratónu mieru nepociťuje jeden z top favoritov na slovenský titul nervozitu.

„Zatiaľ sa cítim v pohode a môžem povedať, že rozhodne nepociťujem žiaden tlak. Skôr by som si chcel celý maratón užiť. Uvidím, či pobežím na čas alebo skôr na celkové umiestnenie. Počasie sa stále môže meniť a momentálne sa s trénerom ohľadne taktickej porady stretneme až v nedeľu pred maratónom. Forma vyzerá byť dobrá, oproti minulému roku som v lepšom zdravotnom stave a tak môžem pomýšľať na celkom dobrý čas,“ povedal Jozef Urban, ktorý má svoj osobný rekord na košickej maratónskej trati 2:23:51 z roku 2013.

Lepšia forma než v roku 2013

Do prípravy dal maximum toho, čo mohol a čo mu dovolilo jeho pracovné vyťaženie.

„Vzhľadom na to, že pracujem, som nemohol ísť v tréningu na sto percent, ale mojím odhadom to mohlo byť tak 85 až 90. Boli tam nejaké rezervy, kedy som musel vynechať niektoré tréningy, ale tie špeciálne som všetky odtrénoval. Podľa trénera, a zároveň si to myslím aj ja, mám lepšiu formu, ako keď som bežal ten košický maratónsky osobák,“ povedal Urban.

Formu naberal aj na sústredení v horách, kde strávil intenzívnych jedenásť dní.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Urban by chcel na maratóne skončiť v najlepšej desiatke