Trofej od legendy si Havlík strážil ako oko v hlave

Štefan Havlík. Mal dôvod na radosť.
Štefan Havlík. Mal dôvod na radosť. (Autor: tasr)
Sportnet|3. apr 2012 o 00:00

Štefan Havlík v americkom Columbuse dominoval na zvučnej medzinárodnej súťaži v kulturistike Arnold Classic medzi amatérmi.

Nie každý deň sa aj majstrovi sveta podarí taký husársky kúsok. Reč je o Štefanovi Havlíkovi, ktorý v americkom Columbuse dominoval na zvučnej medzinárodnej súťaži v kulturistike Arnold Classic medzi amatérmi. Nikto predtým zo Slovákov nedosiahol taký triumf, dokonca dvojnásobný, keďže vyhral nielen svoju hmotnostnú kategóriu do 100 kilogramov, ale stal sa i absolútnym amatérskym víťazom podujatia.

KOŠICE. Odchovanec košickej kulturistiky súťažiaci momentálne za armádne stredisko vrcholového športu v Banskej Bystrici si pripísal na svoje konto ďalší pozoruhodný výsledok svojej kariéry.

„Táto súťaž je najprestížnejšia medzi amatérmi na zemeguli, pre profesionálov stojí vyššie už iba Mr. Olympia,“ poznamenal po návrate zo zámoria východniar.

Kým na MS zvykne štartovať približne do 150 jednotlivcov, v Amerike sa predstavilo šesť stoviek pretekárov.

Štefan sa tam na skusy pobral prvý raz. Nebolo to ale spontánne rozhodnutie, plánoval to už istý čas a tomu podriadil aj svoju životosprávu.

Kým klasická sezóna je rozdelená na jar a jeseň, on si teraz do kalendára vsunul toto vystúpenie a preto cez Vianoce diétoval.

Amatéri si zmerali sily šiesty raz, profíci po 24. raz. „V mojej kategórii bolo dvadsaťtri kulturistov, medzi nimi aj medailisti zo svetového šampionátu, takže konkurencia bola silná. Preto si tento úspech cením.“

Medzi profíkov sa neponáhľa

Trofej nášmu borcovi odovzdávala legenda tohto športu Arnold Schwarzenegger. „To je naozaj osobnosť. Pohár bol ťažký, celý čas som ho držal v rukách cestou na Slovensko, aby sa mu nič nestalo,“ pousmial sa Havlík.

Priniesol si aj fantastické dojmy. Hlavne prostredie, v ktorom súťaž prebiehala, spôsobovalo husiu kožu.

„Bola to obrovská hala, už semifinále sa tešilo veľkej pozornosti divákov. Finále sa uskutočnilo v rámci výstavy, kde sa premlelo za dva dni stoosemdesiattisíc ľudí.“

Počas bojov o primát sledovalo pretekárov v akcii do 20 –tisíc divákov. Priamy prenos bol v televízii aj na webe, takže milióny fanúšikov mohli vidieť vstúpenia na celom svete.

„Bol to kulturistický sviatok, mám zážitky na celý život. Dostal som aj pozvánku na budúci ročník. Ako absolútny víťaz ako jediný z amatérov by som mohol štartovať v kategórii profesionálov, ale zrejme tak ešte neučiním. Neponáhľam sa. Radšej počkám a keď bude ešte lepšia forma, tak sa tam vyberiem. Musím sa na to cítiť, aby som nehral podradné husle,“ dodal Š. Havlík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Trofej od legendy si Havlík strážil ako oko v hlave