Trofej Jozefa Bombu skončila v rukách Bardejovčanov

Súboj Bardejova s Inetrnacionálmi VSS. Stretli sa i bývalí prvoligisti Jozefovia Danko a Plichta.
Súboj Bardejova s Inetrnacionálmi VSS. Stretli sa i bývalí prvoligisti Jozefovia Danko a Plichta. (Autor: Rudolf Rondzik)
Rudolf Rondzik|20. jún 2017 o 00:00

Eva Bombová, vdova po bývalom reprezentantovi, sa športovej udalosti potešila.

PLOSKÉ. Akokoľvek neistá je situácia okolo futbalu vo VSS Košice, internacionálom občianskeho združenia s rovnakým názvom to neprekáža, aby toto niekedy slávne meno udržiavali v povedomí ich priaznivcov.

Potvrdili to aj organizáciou už 4. ročníka memoriálu Jozefa Bombu v Ploskom.

„Starosta František Petro aj so svojimi poslancami nám vyšli v ústrety a nezištne nám pomohli s perfektne pripraveným ihriskom i s celým zázemím,“ pochvaľoval si jeden z organizátorov podujatia Ján Husár.

Eva Bombová, vdova po bývalom reprezentantovi Československa, ktorý bol, okrem iného i držiteľom striebornej medaily z MS v Čile z roku 1962 sa tejto udalosti potešila: „Je to nádherné, že i po toľkých rokoch sa skvelá generácia žlto-modrých stretáva a myslia i na tých, čo už medzi nami nie sú. Vždy rada prijmem pozvanie tých zlatých chlapcov, s ktorými sme v minulosti zažili veľa pekných chvíľ.“

Prezident OZ Internacionáli VSS František Králka mal dianie na ihrisku pod kontrolou a s nadsádzkou podujatie vyhodnotil: „Je fajn, že sme sa stará garda nielen zišli, ale v zdraví aj rozišli. Sme tu už aj osemdesiatnici a sedemdesiatnikov celá hŕba. Kánassy, Csakvári, Daňko Plichta i ďalší už toho veľa nenabehali, ale mali sme svojich nasledovníkov Nemčíka, Pillára, Plichtu ml., Králku ml., Leláka, čo sa mohli proti rovesníkom z Bardejova, Spišskej Novej Vsi a Ploského postaviť. V týchto súbojoch nejde o výsledky, zvíťazili všetci, čo sa premohli a vydržali a takto si v prítomnosti manželky a syna Jozefa pripomenuli pamiatku skvelého človeka a športovca Jozefa Bombu.“

Z výsledkov: Internacionáli VSS – Old Boys Ploské 9:6, Sp. N. Ves 12:8, Bardejov 3:6, Sp. N. Ves – Bardejov 3:5, Ploské 4:4, Bardejov – Ploské 1:3. Konečné poradie: 1. Bardejov, 2. Internacionáli VSS, 3. Ploské, 4. Sp. N. Ves.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Trofej Jozefa Bombu skončila v rukách Bardejovčanov