Treťoligový líder Krásna v Moldave neskončí

Sportnet|18. feb 2016 o 00:00

Nad mnohými športovými klubmi sa zmráka, niet divu, že priestor dostáva šuškanda so zaručenými správami o ich krachu.

V súčasnosti, keď sa nad mnohými športovými klubmi zmráka, niet divu, že priestor dostáva šuškanda so zaručenými správami o ich krachu. Jedna z nich bola i tá, že vedúci tím tretej ligy z košickej Krásnej sa sťahuje do neďalekej Moldavy.

KOŠICE. Po tejto horúcej stope sme sa teda vybrali a tu je výsledok.

„Neprezradím nič senzačné, keď poviem, že nás naozaj noví nájomcovia športového areálu FK Bodva Moldava oslovili s touto možnosťou. Ešte nedávno ambicióznemu žralokovi z Moldavy skončila nájomná zmluva so správcom areálu a ten nový hľadal možnosť jeho ďalšieho obsadenia. Keďže sme tamojšiu umelú trávu využívali na prípravu i odohranie prípravných zápasov, rovnako ako napr. Lokomotíva Košice, bolo prirodzené, že sme túto ponuku dostali,“ vysvetlil možnú spojitosť s kuloárnymi rečami prezident FK Krásna Ján Pizúr

„Vzali sme si čas na rozmyslenie, ale po komunikácii s vedením mestskej časti sme túto alternatívu odmietli. Neskrývame, chceme tretiu ligu vyhrať, avšak druhá liga bude vyžadovať iné zázemie a aj preto sme sa tak trochu nad Moldavou zamýšľali. Ich stánok spĺňal vysoké požiadavky, ľudia tam na futbal radi chodili. Našťastie, podporu cítime aj v starostovi mestskej časti Krásna i v samotnom zastupiteľstve a spoločnými silami budeme hľadať riešenie,“ pokračoval Pizúr.

Ak to zvládli v Haniske, dokážu to aj oni

Potvrdenie týchto slov sme si teda overovali u starostu Mareka Kažimíra a ten uvedené informácie iba umocnil.

„Naozaj sa zaoberáme ďalšou perspektívou futbalového klubu a veríme, že sa nám spoločne podarí vytvoriť pre nich podmienky, ktoré si prípadný postup bude vyžadovať a bez ktorých by nás SFZ do súťaže nepustil. Zhodli sme sa, že ak to dokázali v neďalekej Haniske, dokážeme to aj v našich podmienkach. Už počas jari by sme mali ukončiť rekonštrukciu zázemia a sociálnych zariadení a chystáme štúdiu na komplexné riešenie futbalového areálu. Roboty sa nebojíme a všetci veríme, že sa nám podarí aj finančná stránka tejto závažnej premeny,“ uspokojil našu zvedavosť prvý muž Krásnej.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Treťoligový líder Krásna v Moldave neskončí