Tréneri si po derby povzdychli nad koncovkou hráčov

Obaja tréneri. P. Piršč a Ľ. Puhák sa mohli po stretnutí porozprávať o spoločnom trápení hráčov v koncovke.
Obaja tréneri. P. Piršč a Ľ. Puhák sa mohli po stretnutí porozprávať o spoločnom trápení hráčov v koncovke. (Autor: Ladislav Lukáč)
Sportnet|22. jún 2009 o 00:00

MFK Slovan Giraltovce sa rozlúčil so svojimi fanúšikmi víťazstvom 1:0 nad FK Drustav Svidník, no domáci tréner Ľubomír Puhák už kuje plány smerom k novej sezóne, aby sa jeho mužstvo nemuselo spoliehať iba na najtesnejšie víťazstvá.



GIRALTOVCE. V poslednom meraní síl v práve skončenej sezóne medzi MFK Slovan Giraltovce a FK Drustav Svidník dal impulz ich vzájomnému súboju fakt, že obaja súperi sa lúčili so svojimi fanúšikmi v derby.

Viac spokojnosti s hrou

Priebeh duelu priniesol viacero symbolických skutočností, ktoré hráčov sprevádzali počas väčšej časti súťažného ročníka 2008/2009. V domácom tábore tréner Ľubomír Puhák vyslovil spokojnosť s herným prejavom, no opäť si povzdychol nad efektivitou svojich zverencov. Giraltovce vykúpil zo streleckej nemohúcnosti až v 75. min. najlepší strelec mužstva P. Uhrín, ale kormidelník Slovana chce hľadať odpovede pre zvýšenie gólovej potencie mužstva v tréningovom procese a posilnení tímu o klasického hrotového útočníka. "V prvom rade chcem povedať, že to bolo jedno z ďalších stretnutí v domácom prostredí, keď sme dokázali dostať súpera pod tlak a vytvorili si hneď niekoľko vyložených šancí, no gólovo sme sa presadili iba v jednom prípade. Naša hra však mala dobré parametre, o čom svedčí hneď niekoľko šancí a v tomto smere som s výkonom mužstva spokojný. Bohužiaľ, počas celej sezóny sme mali problém s koncovkou, pričom výnimkou nebol ani dnešný zápas. Som rád, že sme vyhrali aspoň najtesnejším rozdielom a rozlúčili sa s našimi fanúšikmi víťazstvom," povedal k stretnutiu hrajúci tréner MFK Slovan Giraltovce Ľubomír Puhák.

Osudné nedorozumenie

V podobnom duchu sa nieslo aj hodnotenie trénera FK Drustav Svidník Pavla Piršča. Hostia pozorne bránili, v bráne stál spoľahlivý S. Hvozda, no bodovať na ihrisku súpera sa im opäť nepodarilo. Osudným sa im stalo nedorozumenie pri góle P. Uhrína a, podobne ako v prípade domácich, nízka efektivita v zakončení. "Myslím si, že tomuto stretnutiu by viac pristala remíza. Musím však priznať, že domáci mali miernu prevahu, ale my sme opäť hrali výborne v obrannej činnosti. Vypracovali sme si i niekoľko príležitostí na skórovanie, no nedokázali sme sa ani z jednej z nich presadiť, s čím sa trápime celú jar. O to viac ma mrzí inkasovaný, z môjho pohľadu, lacný gól, lebo hráči v očakávaní prerušenia hry prestali hrať," pridal svoj pohľad na derby tréner FK Drustav Svidník Pavel Piršč.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tréneri si po derby povzdychli nad koncovkou hráčov