Tréner Vůjtek hľadá do útoku centrov

Tréner Vladimír Vůjtek.
Tréner Vladimír Vůjtek. (Autor: TASR)
Ondrej Gajdoš|11. dec 2012 o 19:50

Omladený tím Slovenska bude hrať v závere týždňa na turnaji vo Švajčiarsku.

BRATISLAVA. Bez hráčov Slovana, ktorých čaká tento týždeň doma finálový turnaj European Trophy, i niekoľkých maródov z klubov KHL sa v utorok zišla hokejová reprezentácia Slovenska.

Po krátkej príprave v Bratislave bude v piatok a sobotu štartovať na turnaji Arosa Challenge vo Švajčiarsku. Na prvej akcii v sezóne, Nemeckom pohári, skončilo Slovensko medzi štyrmi mužstvami na treťom mieste.

„Určite nie sme favoritom turnaja,“ vravel tréner Vladimír Vůjtek. „Všetci naši súperi majú kompletné kádre s hráčmi z NHL. Pre nás to bude skúška, či im dokážeme konkurovať s neúplnou zostavou.“

Z mužstva, ktoré hralo v novembri v Nemecku, zostali len siedmi hokejisti. S výnimkou obrancu Švarného chýbajú najmä slovanisti, práve oni by mali byť základom národného tímu. Zo zdravotných dôvodov vypadli J. Mikúš, Marcel Hossa, Radivojevič, Baranka či Graňák.

„Nemáme centrov,“ ustarostene poznamenal Vůjtek. „Nemôžeme rátať s Bližňákom a Šťastným zo Slovana ani s Mikúšom. Na novú úlohu si budú musieť zvykať krídla Lušňák, Surový alebo Špirko.“

V bránke sa vystriedajú Staňa s J. Hudáčkom. Kapitánom bude Starosta.

Prvý zápas hrá Slovensko v piatok s Nórskom. Na druhý deň čaká našich hokejistov jeden z dvojice Švajčiarsko alebo Bielorusko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Tréner Vůjtek hľadá do útoku centrov