Tréner Vlk: Potvrdili sme našu kvalitu

Na turnaji. V Poľsku skončili druhí.
Na turnaji. V Poľsku skončili druhí. (Autor: archív)
Sportnet|20. sep 2012 o 00:00

Svidnícki volejbalisti sa po Ostrave predstavili na ďalšom medzinárodnom turnaji. V poľskom meste Bielsko–Biala skončili na druhom mieste.



SVIDNÍK. Volejbalisti VK Slávia Svidník sa predstavili v Bielsko– Bialej na turnaji Beskydy 2012, ktorého sa okrem nášho tímu zúčastnili piati poľskí prvoligisti a dvaja účastníci najvyššej rakúskej súťaže.

Organizátori rozdelili mužstvá do dvoch štvorčlenných skupín, pričom do finále postupovali ich víťazi. V prvých dvoch vystúpeniach zvládli Svidníčania svoju misiu bez väčších problémov, keď Poznaň a Graz zdolali hladko 2:0.

V súboji o prvé miesto v skupine sa stretli s Bedzinom a hoci úvodný set patril súperovi, v ďalšom priebehu mali navrch zverenci trénera Jaroslava Vlka.

„Nebyť väčšieho počtu nevynútených chýb prvý set by sme uhrali bez problémov. V druhom sete sme si však už dali väčší pozor. Dobre sme podávali a spoľahnúť sme sa mohli aj na obranu. Priebeh tajbrejku sme už mali pod kontrolou, vďaka čomu sme splnili prvý z našich cieľov, ktorým bol postup do finále,“ konštatoval tréner VK Slávia Svidník Jaroslav Vlk.

Vo finále sa Svidník stretol s Keczaninom Kety. Obidvaja súperi si dali v krátkom čase repete a aj v tomto prípade boli úspešnejší Poliaci. Slávia už síce viedla 2:0 a 24:22, ale dobre rozohraný zápas do víťazného konca nedotiahla.

„Finále sme rozbehli naozaj veľmi dobre. Prvé dva sety sa hrali v našej réžii. Vychádzalo nám podanie a dokázali sme ubrániť súperových smečiarov, no hoci sme v koncovke tretieho setu mali tri mečbaly, prehrali sme ho 28:30. Tento moment na nás doľahol a postupne sme nedokázali odolávať tlaku súpera, ktorý začal viac riskovať,“ hodnotil J. Vlk.

Rovnako ako pred rokom, aj teraz skončili Svidníčania druhí, navyše Martin Sopko bol vyhlásený za najlepšieho hráča celého turnaja.

Vlk možnosť previerky v Bielsko–Bialej uvítal ako konštruktívnu konfrontáciu, keď vyzdvihol aj nasadenie ostatných tímov, v ktorých hráči bojujú o miesto v zostave, a preto zápasom nechýbal športový náboj.

„Hráči mohli byť opäť v neustálom kontakte s loptou, čo vnímam v tejto fáze prípravy pozitívne. Naším cieľom bol postup do finále, vďaka čomu som mohol vytvoriť na hráčov tlak. Zároveň sme sa mohli presvedčiť, že ak nechceme, aby sa opakovali podobné situácie ako vo finále, musíme popracovať na mentálnej odolnosti. Na druhej strane, Poliaci majú svoju kvalitu najmä na podaní a v útoku, kde sú nekompromisní. My sme ich však dokázali eliminovať, preto si myslím, že sme potvrdili našu kvalitu, hoci sme si povedali aj o niektorých taktických veciach, ktoré musíme dodržiavať precíznejšie,“ dodal J. Vlk.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tréner Vlk: Potvrdili sme našu kvalitu