Tréner Vlk: Bič plieska vždy na konci

Tréner Jaroslav Vlk.
Tréner Jaroslav Vlk. (Autor: Rado Zelizňák)
Sportnet|19. feb 2013 o 00:00

Volejbalisti Svidníka prehrali tretí zápas v rade. V sobotu nestačili doma na Humenné, ktorému podľahli 0:3.



SVIDNÍK. Tretí vzájomný zápas v priebehu mesiaca medzi Legend Watches Slávia Svidník a ŠK Chemes Humenné zvládol v sobotu úspešnejšie úradujúci slovenský majster.

Vstup do stretnutia vyšiel lepšie Humenčanom, ktorí v úvode získali štvorbodový náskok (4:8) a do konca setu ho z rúk nepustili.

Domáci síce stiahli dvakrát na rozdiel dvoch lôpt (16:18, 20:22), no prvý set stratili pomerom 21:25. Do druhého setu vleteli Svidníčania nekompromisne.

Napriek tomu, že viedli 9:3 a 17:13, v koncovke ho stratili po výsledku 23:25. Humenné už dobre rozbehnutý zápas z rúk nepustilo a jeho hráči potvrdili pohodu aj v treťom sete.

Postupne viedli 6:12 a hoci súper znížil na 14:15, obrat sa nekonal. Hostia neponechali nič na náhodu a záver zápasu sa niesol v ich réžii, keď posledné dejstvo vyhrali na 19.

„Niektorých hráčov zápas nezastihol v optimálne pohode. Šestka, ktorá sa celý týždeň pripravovala, nakoniec v pôvodnom zložení nedohrala. Kuchárik síce začal celkom dobre, ale v druhom sete sa zranil a na smečiarskych postoch sa prestriedali všetci smečiari. Jednoducho, nenašli sme hráča, ktorý by nás ťahal okrajom siete a hoci sme mali niekoľko bodoviek, neuhrali sme ich. V druhom sete sme viedli 17:13, ale nedokázali sme zložiť loptu, súper sa na nás dotiahol a v koncovke mal navrch. Rozhodujúca bola úspešnosť v útoku, kde sa nám však nedarilo,“ hodnotil tréner Legend Watches Slávia Svidník Jaroslav Vlk.

Druhý set

Po prvom prehranom sete sa zdalo, že Svidník sa v druhom dejstve otriasol a chytil nový dych.

Domáci viedli 9:3 a 17:13, no hráči Slávie nenašli vo vlastných radoch dostatok istoty, aby set dotiahli do víťazného konca, čím pripomenuli obraz z posledných dvoch vystúpení, kedy taktiež nedokázali na svojich súperov nájsť recept zaručujúci konštantnú prevahu.

„Chlapci boli odhodlaní, ale zodpovednosť im trošku zväzovala ruky. V druhom sete sme neurobili vážnejšiu chybu, no Humenné nás nadrazilo a následne zložilo lopty. Chemes mal vo svojich radoch viacerých hráčov, ktorí boli v útoku neomylní, kým nám chýbal niekto, kto by mužstvo potiahol, čo bol aj hlavný rozdiel medzi obidvoma mužstvami,“ konštatoval J. Vlk.

Zamotaná nadstavba

Svidník prehral posledné tri zápasy a poradie v nadstavbe sa začína, aj vďaka výhre Myjavy nad Volley Teamom, zamotávať.

„Budeme ďalej pracovať na tom, čo nás trápi. V sobotu sme nemali problém s prihrávkou, tak ako predtým, ale body nám neurobili smečiari. Všetko naše úsilie smeruje k play–off, preto verím, že obrat príde. Pravdou je, že sme prehrali tri stretnutia, no podľahli sme mužstvám, ktoré odohrali v Mevze podstatne ťažšie zápasy. Humenné je konsolidovaným tímom, ktorý výborne diriguje Soták, pričom hlavným strojcom úspechu hostí bol aj v sobotu. Bič však plieska vždy na konci, preto sa musíme sústrediť na to, čo nás v závere sezóny čaká,“ zdôraznil J. Vlk.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tréner Vlk: Bič plieska vždy na konci